• Consiliul European s-a reunit joi și vor fi discuții și vineri, la Versailles, într-un summit informal consacrat securității.
  • Ordinea de zi a fost însă bulversată de războiul din Ucraina și de consecințele sale asupra țărilor Uniunii Europene.
  • Europarlamentar Corina Crețu: „Uniunea Europeană nu poate rămâne nepăsătoare în fața acestor tragedii care se petrec în fiecare zi.

Liderii europeni s-au reunit joi la Versailles, în apropiere de Paris, pentru un summit umbrit de război, promițând sprijin pentru Ucraina, care încearcă să respingă invazia Rusiei.

Consiliul European s-a reunit joi și vor fi discuții și vineri, la Versailles, într-un summit informal consacrat securității.

Ordinea de zi a fost însă bulversată de războiul din Ucraina și de consecințele sale asupra țărilor Uniunii Europene.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Printre acestea, ar putea ajunge accelerat chiar Ucraina. Europarlamentarul Corina Crețu a vorbit pentru Aleph News despre această variantă.

Nimeni nu și-a dorit acest conflict, dar avem deja milioane de refugiați și Ucraina e bombardată în fiecare zi din toate părțile. Uniunea Europeană nu poate rămâne nepăsătoare în fața acestor tragedii care se petrec în fiecare zi. Într-adevăr, în caz de război, ar trebui făcute niște derogări de la toate aceste criterii. Cred că ar fi însă o mare frustrare pentru țările care încearcă de ani de zile și se luptă să intre în Uniunea Europeană, trebuie găsit un echilibru aici”, a declarat europarlamentarul Corina Crețu.

Aceasta a spus că, potrivit secretarului francez pe problemele integrării europene, aderarea la UE se va lua împreună cu Republica Moldova, Ucraina și Georgia.