Liderii europeni s-au reunit joi și vineri la Versailles. Discuțiile despre sprijinul pentru Ucraina, în prim-planul summitului

Liderii europeni s-au reunit joi la Versailles, în apropiere de Paris, pentru un summit umbrit de război, promițând sprijin pentru Ucraina, care încearcă să respingă invazia Rusiei.

Consiliul European s-a reunit joi și vor fi discuții și vineri, la Versailles, într-un summit informal consacrat securității.

Ordinea de zi a fost însă bulversată de războiul din Ucraina și de consecințele sale asupra țărilor Uniunii Europene.

Printre acestea, ar putea ajunge accelerat chiar Ucraina. Europarlamentarul Corina Crețu a vorbit pentru Aleph News despre această variantă.

Nimeni nu și-a dorit acest conflict, dar avem deja milioane de refugiați și Ucraina e bombardată în fiecare zi din toate părțile. Uniunea Europeană nu poate rămâne nepăsătoare în fața acestor tragedii care se petrec în fiecare zi. Într-adevăr, în caz de război, ar trebui făcute niște derogări de la toate aceste criterii. Cred că ar fi însă o mare frustrare pentru țările care încearcă de ani de zile și se luptă să intre în Uniunea Europeană, trebuie găsit un echilibru aici”, a declarat europarlamentarul Corina Crețu.

Aceasta a spus că, potrivit secretarului francez pe problemele integrării europene, aderarea la UE se va lua împreună cu Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

Exit mobile version