• Liderii Franţei şi Germaniei au o nouă rundă de convorbiri telefonice cu preşedintele rus Vladimir Putin. Între timp, ruşii se apropie de Kiev. Lupte intense au loc la periferia capitalei din Ucraina.
  • Aceştia au mai avut un contact joi, când preşedintele Emmanuel Macron şi cancelarul Olaf Scholz au cerut Rusiei o încetare imediată a focului, anunţă BBC.
  • Pe tot parcursul crizei, Macron a subliniat necesitatea de a menţine deschise canalele de comunicare cu Rusia şi a avut nouă conversaţii telefonice cu liderul de la Kremlin.

UPDATE

Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz au declarat că președintele rus Vladimir Putin nu are nicio intenție de a „opri războiul” și au avertizat că intenționează să aplice sancțiuni împotriva regimului rus la fel ca cele decise împotriva Iranului.

„Președintele și cancelarul l-au pus la zid pentru că nu și-a respectat angajamentele”, au declarat sâmbătă surse de la Elysée, după o discuție pe care Macron și Schollaf Scholz au avut-o cu Putin la telefon.

UPDATE

Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz i-au cerut președintelui rus Vladimir Putin să declare o încetare imediată a focului pentru a pune capăt ostilităților din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, i-au transmis sâmbătă, într-o conversație telefonică în trei. „În timpul conversației, care a durat 75 de minute, cancelarul federal și președintele francez au insistat asupra unei încetări imediate a focului în Ucraina și asupra începerii căutării unei soluții diplomatice la conflict. S-a decis să nu se vorbească despre alte detalii”, a declarat guvernul german într-un comunicat preluat de TASS.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

ȘTIRE INIȚIALĂ

Liderii Franţei şi Germaniei au o nouă rundă de convorbiri telefonice cu preşedintele rus Vladimir Putin. Între timp, ruşii se apropie de Kiev. Lupte intense au loc la periferia capitalei din Ucraina.

Aceştia au mai avut un contact joi, când preşedintele Emmanuel Macron şi cancelarul Olaf Scholz au cerut Rusiei o încetare imediată a focului, anunţă BBC.

Pe tot parcursul crizei, Macron a subliniat necesitatea de a menţine deschise canalele de comunicare cu Rusia şi a avut nouă conversaţii telefonice cu liderul de la Kremlin.

Între timp, ruşii se apropie de Kiev. Lupte intense au loc la periferia capitalei, afirmă BBC. Serviciile secrete britanice spun că marea parte a forţelor ruseşti se află la mai puţin de 25 kilometri de centrul oraşului.

Oficialii ucraineni se tem că ruşii se pregătesc să lanseze un asalt pe scară largă.

Sirene şi explozii au fost auzite în multe alte oraşe din Ucraina, în timp ce trupele ruseşti încearcă să atingă obiective cheie. Oraşele asediate Kharkiv, Mariupol, Mykolaiv şi Sumy au fost supuse unor bombardamente neîncetate, precum şi unor temperaturi scăzute, fără energie electrică şi cu puţină hrană sau apă. În Mariupol, o moschee, unde se adăposteau peste 80 de adulţi şi copii, a fost bombardată de forţele ruseşti, spun oficialii ucraineni.