• Biden s-a întâlnit, ieri, cu directori generali din industria de petrol și cea bancară.
  • Liderii blocului comunitar lucrează la un nou set de sancțiuni pentru Rusia.
  • Întâlnirea lui Biden și a directorilor generali din industria de petrol și cea bancară vine în timp ce războiul din Ucraina și sancțiunile Occidentului asupra Moscovei aruncă o umbră asupra economiei mondiale.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, s-a întâlnit, ieri, cu directori generali din industria de petrol și cea bancară. Este vorba despre ExxonMobil, JPMorgan, Bank of America și alte companii importante.

Între timp, liderii blocului comunitar lucrează la un nou set de sancțiuni pentru Rusia. Tot luni, premierul polonez, Mateusz Morawiecki, și prim-ministrul olandez, Mark Rutte, au discutat despre noi sancțiuni împotriva Rusiei, fiind vorba, inclusiv, despre interzicerea importurilor de petrol și gaze rusești, precum și închiderea porturilor europene pentru navele rusești.

Joe Biden a mulțumit celor care s-au alăturat în această mișcare mondială de sancționări asupra Rusiei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Am prezentat un front unit în tot NATO și în tot Pacificul, iar voi ați făcut foarte mult pentru a ne ajuta să impunem sancțiuni și să suportăm costuri reale pentru economia rusă și vedem acum că acest lucru contează. A fost foarte important ceea ce ați făcut cu toții, nu fiecare dintre voi, dar nu sugerez că trebuia să o faceți. Dar aceia dintre voi care au făcut un pas înainte au făcut o mare diferență.”, a declarat Joe Biden, președintele SUA.

Întâlnirea lui Biden și a directorilor generali din industria de petrol și cea bancară vine în timp ce războiul din Ucraina și sancțiunile Occidentului asupra Moscovei aruncă o umbră asupra economiei mondiale.

Întreruperea aprovizionării de petrol amenință creșterea nivelului maxim al inflației din ultimii patruzeci de ani. Se vorbește depre un embargou asupra petrolului rusesc și în Uniunea Europeană.

„Uniunea europeană nu este pregătită să rămână fără gazele rusesti este foarte dependentă de acestea, iar Europa riscă un șoc inflaționist în schimb, România nu ar trebui să se sperie la fel de mult de acest lucru precum Uniunea Europeană”, a spus Daniel Pintilie, expert în energie.