• Armata rusă a folosit aproape tot potențialul creat pentru războiul din Ucraina, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.
  • Acesta raportează că invadatorii ruși au folosit aproape întreaga muniție de rachete din complexul Calibre, care era destinată operațiunii ofensive din Ucraina.
  • Blocurile și clădirile centralei nucleare Zaporojie au fost bombardate în mod continuu, drept urmare cea mai mare centrală nucleară din Europa a luat foc.

UODATE ORA 23:00

Zelenski: Agențiile de informații din toate țările cunosc planul Rusiei. Și, știind că noi lovituri și victime sunt inevitabile, NATO a luat decizia conștientă de a nu închide cerul deasupra Ucrainei. „Oamenii care au murit astăzi în Ucraina din cauza atacului rusesc au murit și din cauza ta. Din cauza inacțiunii tale”, a spus acesta către NATO.

UPDATE ORA 22:00

Zelenski: „Astăzi, conducerea Alianței a dat undă verde pentru noi bombardamente ale orașelor și satelor ucrainene, refuzând să facă o zonă interzisă de zbor. Nu ne veți putea plăti cu litri de combustibil, pentru litri de sânge vărsat. pentru Europa noastră comună. Astăzi, 76 de eroi ucraineni au primit ordine și medalii. 37 dintre ele”.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Rada Supremă susține introducerea forțelor de menținere a păcii pe teritoriul Ucrainei, a declarat prim-vicepreședintele parlamentului Oleksandr Korniyenko.

Zelenski a calificat reuniunea miniștrilor de externe ai NATO de la Bruxelles slabă și confuză din cauza refuzului alianței de a închide cerul deasupra Ucrainei. De asemenea, și-a exprimat îndoielile că NATO poate proteja pe oricine, inclusiv țările alianței.

Fitch a retrogradat ratingurile pe termen lung ale a 32 de bănci rusești.

În regiunea Harkiv, armata ucraineană a lansat o contraofensivă. „Armata rusă a pierdut aproape toate resursele ofensive”, spune șeful administrației regionale Oleg Sinegubov.

Ministerul Apărării al Ucrainei: În această săptămână, apărătorii lui Mariupol au distrus peste 30 de unități de blindate inamice: tancuri, vehicule de luptă de infanterie, benzinării, etc. Peste 100 de persoane de infanterie și două grupuri de recunoaștere de invadatori au fost neutralizate.

Continuăm să luptăm. Ne vom proteja statul. Ne vom elibera pământul. Mulțumim eroilor noștri”, a spus Zelenski.

Forțele armate ale Ucrainei au rezistat atacului ocupanților din regiunea Harkov și au trecut la contraofensivă. În același timp, inamicul a pierdut aproape toate resursele ofensive„, spune Oleg Sinegubov, șeful administrației militare regionale Harkiv.

Șeful Administrației Regionale de Stat Nikolaev, Vitaly Kim, raportează că la Nikolaev armata rusă s-a mutat de la aeroportul Kulbakinsky în zona fabricii de reparații de avioane Nikolaev. Militarii u săpat și au redistribuit echipamente.

Serviciul de Stat de Urgență: în Borodianka (lângă Kiev), bombardamentele continuă. Aproximativ 100 de oameni s-ar putea afla sub dărâmături, iar starea lor este necunoscută.

UPDATE 21:00

Ucraina a fost admisă în Centrul Comun pentru Tehnologia Avansată în Apărarea Cibernetică al NATO.

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat că instanța l-a arestat în lipsă pe directorul rus Nikita Mikhalkov, fiind suspectat de „încălcare a integrității teritoriale a Ucrainei”.

Pentagonul nu a observat scurgeri de materiale radioactive la centrala atacata din Ucraina.

Kadîrov: „Populația civilă a Ucrainei are nevoie de protecție. Iar forțele speciale cecene, conduse de dragul meu frate Hussein Mezhidov, fac o treabă excelentă în această sarcină”.

În prezent, ocupanții controlează stația de ambulanță, nu permit medicilor să meargă la apeluri, doar copiilor aflați în situații de urgență. Medicii au fost avertizați că vor fi împușcați dacă pleacă singuri. Nu sunt permise ambulanțele din alte localități.

Orașul Trostyanets a fost capturat și ocupat de armata rusă, a spus șeful administrației regionale de stat Sumy, Dmitri Zhyvytsky.

SUA iau în considerare interzicerea importurilor de petrol din Rusia, conform Bloomberg.

Stoltenberg: Este posibil ca zilele următoare să fie și mai rele, cu mai multe morți, mai multe suferințe și mai multe distrugeri.

Pentagonul consideră că stabilirea unei linii directe de comunicare cu Ministerul rus al Apărării este un pas important și pozitiv, a spus purtătorul de cuvânt.

Secretarul de stat al SUA Anthony Blinken: Washingtonul cere Moscovei să oprească operațiunile militare în apropierea instalațiilor nucleare din Ucraina.

Potrivit Pentagonului, o coloană de trupe rusești cu o lungime de câteva zeci de kilometri se află încă la aproximativ 25 km nord de Kiev. Aceasta a fost încetinită de atacurile ucrainene și de explozia unuia dintre poduri.

UPDATE 20:00

„Aș dori să fac un apel către deputații Platformei Opoziției pentru Viață. Dacă vă plimbați prin punctele de control, vă vom împușca pe loc”, au spus oamenii lui Zelenski.

Un soldat capturat sparge clișeele propagandistice în timp ce vorbește cu mama sa.

Rusia susține la ONU că nu a atacat centrala nucleară Zaporizhia și dă vina pe ucraineni. „Totul face parte dintr-o campanie fără precedent de minciuni și dezinformare împotriva Rusiei”, a declarat ambasadorul rus la Națiunile Unite, Vasili Nebenzia, în timpul unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate, pentru a aborda incidentul de la Zaporizhia.

Un panou pe care scrie „Putin, Haga te așteaptă” este afișat pe o clădire a municipalității orașului Vilnius.

UPDATE 19:00

Autorităţile din Moscova au respins cererile pentru demonstraţii atât din partea adversarilor invaziei Ucrainei, cât şi ale susţinătorilor forţelor armate ale Rusiei, informează vineri DPA.

Într-un comunicat difuzat vineri, administraţia locală a menţionat pandemia de coronavirus pentru a justifica interdicţia. Autorităţile nu au dezvăluit cine a solicitat autorizarea mitingurilor şi cu ce ocazie.

Putin este pregătit pentru dialogul cu Ucraina dacă „toate cerințele Rusiei” sunt îndeplinite

Președintele rus, Vladimir Putin, i-a spus cancelarului german, Olaf Scholz, într-un apel telefonic, că Rusia este pregătită pentru dialog asupra Ucrainei dacă toate cererile acesteia sunt îndeplinite, a spus Kremlinul.

Putin „a confirmat că Rusia este deschisă dialogului cu partea ucraineană, precum și cu toți cei care doresc pacea în Ucraina. Dar cu condiția ca toate cerințele Rusiei să fie îndeplinite”, a spus Kremlinul într-un comunicat, citat de Al Jazeera.

UPDATE 18:00

 Ursula von der Leyen: Putin este tot mai izolat de lume

“Putin este tot mai izolat în lume, dar în fața protestelor din toată lumea armata lui Putin merge înainte. Țintirea civililor se intensifică. Fiți siguri că UE și SUA vor continuă să stea alături de Ucraina”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen a avertizat că UE este pregătită să adopte „noi sancțiuni severe dacă Putin nu oprește războiul pe care l-a început”.

UPDATE 18.31 Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, în colaborare cu Fundația Romanian Angel Appeal, deschide două Centre de zi destinate copiiilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina. Centrele sunt situate pe strada Turnu Măgurele nr. 17 A, sector 4 și pe Șoseaua Ștefan Cel Mare nr. 1, sector 1. 

UPDATE  18.20 Directorul ONG-ului „Land of The Free” a publicat pe Twitter o fotografie cu un bloc bombardat. El susține că locatarii s-au adăpostit în subsoluri.  

UPDATE 17:00

Cetățenii din orașul ucrainean Liov invelesc monumentele istorice în folii ca să le protejeze de ruși.

Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell: Este un mod barbar de a face război

Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, spune că rușii bombardează tot în Ucraina. „Rușii bombardează totul: spitale, case, școli. O mulțime de victime civile. Este un mod barbar de a face război”, a declarat Borrell, conform CNN. 

Cancelarul german, Olaf Scholz, i-a cerut preşedintelui rus, Vladimir Putin, să pună capăt „imediat” ostilităţilor în Ucraina, în cadrul unei convorbiri telefonice avute vineri, relatează AFP şi Reuters, notează Agerpres. 

Ucraina se aşteaptă la o nouă rundă de negocieri cu Rusia, a treia la număr, în acest weekend, a declarat vineri unul dintre negociatorii ucraineni, Mihailo Podoliak, consiler al şefului administraţiei prezidenţiale, citat de France Presse. 

Localnicii din Luhansk protestează în fața soldaților.

UPDATE 16:00

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, nu a susținut propunerea președintelui Ucrainei Vladimir Zelensky privind negocierile directe dintre liderii celor două țări.

Peskov și-a exprimat satisfacția față de negocierile în formatul existent, prin delegațiile de la Moscova și Kiev, reunite în Belarus.

Totuși, el a subliniat că până acum nu se vorbește despre semnarea unor documente privind rezultatele acestora.

Joi, Zelenskii l-a îndemnat pe Putin să părăsească pământul ucrainean – sau să se așeze la masa negocierilor direct cu el.

Și șeful Ceceniei, Ramzan Kadyrov, l-a chemat în aceeași zi pe Putin să abandoneze orice negocieri și să trimită armata să asalteze Kievul și Harkovul.

În țările din Europa de Est, au fost preluate confiscarea centralei nucleare de la Cernobîl de către armata rusă și cuvintele președintelui Putin despre trecerea la un mod special de serviciu a forțelor de apărare ruse, care includ arsenalul nuclear strategic al țării. foarte serios.

Potrivit Reuters, locuitorii din Republica Cehă, Bulgaria și Polonia au început să cumpere masiv iodură de potasiu și alte medicamente cu conținut ridicat de iod în farmacii, care sunt folosite pentru a preveni boala de radiații în caz de contaminare cu radiații.

Izotopul radioactiv iodul-131 este unul dintre cei mai periculoși produse de descompunere ai combustibilului nuclear, deoarece tinde să se acumuleze în glanda tiroidă. Pentru a preveni acest lucru, în cazul unei scurgeri de radiații, oamenii din zona afectată sunt sfătuiți să ia o doză de încărcare de iod obișnuit (izotop stabil iod-127).

Potrivit Reuters, în Bulgaria s-au vândut în ultima săptămână același număr de preparate cu iod, cât se vând de obicei într-un an întreg. În Polonia, numărul farmaciilor care le vând sa dublat în aceeași perioadă.

Locuitorii din Belgia primesc iodură de potasiu gratuit de câțiva ani, pentru orice eventualitate. Potrivit presei locale, abia luni, în farmaciile din țară, locuitorilor li s-au dat peste 30 de mii de pachete de medicament.

O creștere bruscă a cererii de iod este observată și în Franța.

UPDATE 15:30

Banca Mondială: „Războiul din Ucraina este o catastrofă pentru întreaga lume”

Războiul din Ucraina este o catastrofă pentru întreaga lume, care va reduce creșterea economică globală, a declarat președintele Băncii Mondiale, David Malpass, pentru BBC.

Malpass a spus că impactul economic al războiului se extinde dincolo de Ucraina, iar creșterea prețurilor globale la energie, în special, îi va afecta cel mai puternic pe cei săraci, la fel ca și creșterea inflației.

Prețurile alimentelor au crescut deja din cauza războiului, iar acest lucru va afecta mai mult țările sărace.

Atât Rusia, cât și Ucraina sunt producători majori de alimente pentru întreaga lume.

Potrivit S&P Global Platts, Ucraina este cel mai mare producător mondial de ulei de floarea soarelui, Rusia ocupând locul al doilea. Împreună, ele reprezintă 60% din producția mondială de petrol.

Cele două țări reprezintă, de asemenea, aproape o treime din exporturile globale de grâu, potrivit JP Morgan. Prețurile grâului la Chicago Futures Exchange se tranzacționează deja la cel mai mare nivel din ultimii 14 ani.

Același lucru este valabil și pentru aprovizionarea cu energie a Rusiei. Reducerea acestora este deosebit de periculoasă pentru Europa de Vest, unde guvernele nu au pregătit surse alternative de energie electrică suficientă.

Aproximativ 39% din energia electrică din UE provine din centrale electrice pe combustibili fosili, a căror sursă este Rusia.

Malpass mai consideră că războiul va afecta semnificativ economia Ucrainei, compensând succesele economice din ultimii ani.

Banca Mondială va aproba în curând un pachet de ajutor de 350 de milioane de dolari pentru Ucraina.

UPDATE 14:30

Rusia bombardează clădiri rezidențiale pentru a provoca panică în rândul populației și pentru ca oamenii din Ucraina să se predea. Nu poți face asta, este terorism, a spus Podolyak.

Zelensky nu va face concesii care „subminează lupta Ucrainei pentru integritatea teritorială”, a spus un consilier al șefului biroului lui Zelensky.

Reprezentanții Ucrainei în negocieri cu Federația Rusă Arakhamia și Podolyak sunt la Lviv. Ucraina și Rusia au convenit să negocieze cu ușile închise pentru a „măcar cumva să se miște”, a spus un membru al delegației ucrainene. Partea ucraineană înțelege clar pozițiile Rusiei în negocieri, așa că este confortabil să lucrezi, a spus Podolyak.

Rada Supremă sprijină introducerea forțelor de menținere a păcii în Ucraina și cere introducerea imediată a unei zone de excludere a zborului pe întreg teritoriul Ucrainei.

RUSIA: Legea cu privire la răspunderea penală pentru difuzarea de informații în mod deliberat false despre acțiunile Forțelor Armate ale RF a fost generată de o solicitare publică și răspunde nevoilor actuale, deși este important să se evite abuzurile în aplicarea sa, a declarat Tatyana Moskalkova, comisar pentru Drepturile omului în Federația Rusă.

UPDATE 13:30

Kremlinul consideră că negocierile dintre Federația Rusă și Ucraina în situația actuală ar trebui să se desfășoare în tăcere și să nu facă obiectul publicității, a spus Peskov.

Nu se vorbește despre semnarea niciunui document ca urmare a rezultatelor discuțiilor ruso-ucrainene, a spus secretarul de presă prezidențial. Elemente ale poziţiei Rusiei au fost aduse în atenţia Ucrainei la negocierile delegaţiilor.

Peskov a mai spus că la negocierile dintre Federația Rusă și Ucraina, delegațiile au posibilitatea de a-și transmite reciproc pozițiile în mod clar și fără intermediari inutile.

BBC va continua să depună eforturi pentru a-și pune știrile la dispoziția rușilor, a declarat un purtător de cuvânt al British Broadcasting Corporation.

Rada Supremă a cerut UE, SUA și alte țări să interzică tranzacțiile comerciale internaționale cu Rusia și Belarus, importul de petrol și gaze, exportul și importul de tehnologie militară, precum și să înceteze eliberarea de vize cetățenilor ruși și belaruși. și le interzice să deschidă conturi bancare.

De asemenea, Rada le-a cerut să interzică Google, Google Playmarket, Apple Store, Amazon Web Services în Rusia și Belarus.

OFICIAL KREMLIN: Kremlinul înregistrează o escaladare isterică exacerbată a unei crize rusofobe în Statele Unite.

Potrivit lui Peskov, într-o atmosferă atât de extrem de tensionată, nu toată lumea reușește să-și mențină sănătatea mintală, iar mulți nu judecă cu mintea.

UPDATE 12:30

KREMLIN OFICIAL Kaliningradul nu este ușor în zilele noastre: tranzitul a fost complicat din cauza Belarusului încă din decembrie, în februarie situația s-a înrăutățit – camioanele stau la graniță două săptămâni.

Și sâmbătă seara, mareșalul Rokossovsky, un nou feribot de marfă, complet încărcat pentru nevoile regiunii Kaliningrad, va ajunge acolo de la Ust-Luga din Sankt Petersburg.

Putin a participat astăzi personal la ceremonia de ridicare a drapelului de stat pe navă.


KREMLIN OFICIAL: Putin a vorbit despre refuzul rezonant al partenerilor străini de a lucra cu Rusia, deși nu a numit anumite companii:

„Dacă cineva nu vrea să coopereze, da, ne va face rău. Va trebui să mutăm proiecte la dreapta, să dobândim competențe suplimentare. Dar totuși vom rezolva sarcinile care sunt în picioare și chiar vom beneficia de pe urma.

UPDATE ORA 11:30

CÂȚI REFUGIAȚI ȘI CÂTE VICTIME?

Organizația Națiunilor Unite a declarat că 1 milion de persoane au fugit din Ucraina de la începutul asaltului, pe 24 februarie. Aceasta reprezintă mai mult de 2% din populația Ucrainei, deși unii dintre cei care fug sunt cetățeni ai altor țări.

Rusia a recunoscut că aproape 500 de soldați ruși au fost uciși și aproximativ 1.600 au fost răniți. Printre aceștia se numără generalul-maior Andrei Sukhovetsky, comandantul general al Diviziei a 7-a aeropurtate ruse, care avea experiență anterioară în Siria.

Ucraina nu a publicat cifre similare privind numărul de victime pentru forțele sale armate.

Biroul ONU pentru drepturile omului afirmă că cel puțin 227 de civili au fost uciși și 525 răniți în Ucraina de la începutul invaziei. Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei a declarat că peste 2.000 de civili au murit, deși este imposibil de verificat această afirmație.

SANCȚIUNI ÎMPOTRIVA RUSIEI

Tot mai multe companii își suspendă operațiunile în Rusia din cauza sancțiunilor, printre care Apple, Mercedes-Benz, BP, Volkswagen, retailerul de îmbrăcăminte H&M și magazinul de mobilă IKEA, afectând mii de angajați și milioane de clienți din întreaga țară.

Sancțiunile amenință, de asemenea, rușii ultra-bogați care dețin proprietăți în întreaga Europă. Marea Britanie a aplicat sancțiuni altor doi ruși, care au o valoare totală de 19 miliarde de dolari, pentru legăturile lor cu Kremlinul.

De asemenea, Departamentul de Stat al SUA impune interdicții de viză pentru 19 oligarhi ruși și pentru zeci de membri ai familiilor și asociaților acestora.

UPDATE ORA 10:30

JAPONIA ANUNȚĂ TRIMITEREA DE VESTE ANTIGLONȚ ȘI AJUTOARE UMANITARE ÎN UCRAINA.

Guvernul japonez a anunțat vineri că va trimite veste antiglonț și ajutoare umanitare în Ucraina, ca răspuns la ofensiva declanșată în urmă cu mai bine de o săptămână de armata rusă, la câteva zile după ce președintele rus Vladimir Putin a recunoscut independența republicilor autoproclamate Donețk și Luhansk. Purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, a declarat că ajutorul umanitar va include haine, căști, corturi, alimente și generatoare de electricitate, adăugând că acesta va avea loc la cererea Kievului, potrivit agenției japoneze de presă Kiodo.

UPDATE ORA 9:00

NATO AVERTIZEAZĂ CĂ, DACĂ RĂZBOIUL DIN UCRAINA „VINE LA NOI”, ALIANȚA ESTE „PREGĂTITĂ” SĂ SE APERE.

Secretarul de stat american Antony Blinken a precizat vineri că NATO este o alianță defensivă, dar a avertizat că, dacă războiul din Ucraina „vine la noi”, alianța este „pregătită” să se apere. „Alianța noastră este o alianță defensivă, nu căutăm conflictul, dar dacă conflictul vine la noi, suntem pregătiți pentru el și vom apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO”, a declarat Blinken la sosirea sa la o reuniune extraordinară a miniștrilor de externe aliați.

UPDATE 8:00

În contextul invaziei rusești din Ucraina, ucrainenii apără fiecare metru pe care îl pot apăra, chiar dacă asta înseamnă să ridice baricade și să apere cea mai mare centrală nucleară din Europa, situată în orașul Zaporiyia, față în față cu trupele lui Putin. Cetățenii din zonă și muncitorii centralei au fost cei care au format baricade și s-au adunat cu sutele în zona de acces pentru a împiedica armata rusă să preia controlul asupra centralei, așa cum s-a întâmplat la Cernobîl cu doar câteva zile în urmă. Zaporiyia este cea mai mare centrală nucleară din Europa și a treia ca mărime din lume, după centrala nucleară Kashiwazaki-Kariwa din Japonia și centrala nucleară Bruce din statul canadian Ontario.

UPDATE 6:00

La Cernihiv, 47 de persoane au murit în urma bombardamentelor aeronavelor rusești, dintre care 38 de bărbați și 9 femei.

„Conform informațiilor actualizate de la instituțiile medicale, ieri, 3 martie, în urma unui bombardament de către aeronave rusești pe teritoriul Cernihivului, 47 de persoane au fost ucise – 38 de bărbați și 9 femei. 18 persoane au fost salvate”, a spus RSA într-o declarație.

UPDATE 05:40

Primarul din Energodar, Dmitri Orlov, a spus că, în momentul de față, bombardamentele la centrala nucleară Zaporijjea au încetat.

UPDATE 04:00

Premierul britanic Boris Johnson, într-o conversație cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski, a spus că va convoca o ședință de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, în contextul bombardamentelor nocturne de la centrala nucleară Zaporijjea.

UPDATE 03:00

În acest moment, la centrală a fost oprită a treia unitate energetică și funcționează doar a patra unitate. Condițiile de securitate în ceea ce privește radiațiile și incendiile la centrala nucleară sunt în limite normale.

Suntem la curent cu rapoartele privind bombardarea centralei de la instalația nucleară Zaporijjea și suntem în contact cu autoritățile ucrainene cu privire la situația din stație”, a transmis Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA).

Pompierii lucrează la stingerea incendiului care a izbucnit la centrala electrică din Zaporojie, după ce li s-a permis să intre în instalația nucleară din Zaporijjea.

Un incendiu a izbucnit la cea mai mare centrală nucleară din Europa situată în Zaporijjea.

Ca urmare a bombardării continue inamice a clădirilor și unităților celei mai mari centrale nucleare din Europa, centrala nucleară Zaporijjea este în flăcări”, a declarat primarul Energodar, Dmytro Orlov, pe canalul său Telegram, citând ceea ce el a numit o amenințare la adresa securității mondiale.

UPDATE 02:00

Se raportează că forțele ruse au preluat turnurile de televiziune din orașul Herson.

Primarul din Energodarsk, Dmitri Orlov, relatează că blocurile și clădirile centralei nucleare Zaporojie au fost bombardate în mod continuu, drept urmare cea mai mare centrală nucleară din Europa a luat foc, potrivit BBC.

O amenințare la adresa securității globale! Ca urmare a bombardării continue de către inamic a clădirilor și blocurilor celei mai mari centrale nucleare din Europa, Centrala Nucleară Zaporojie este în flăcări!”, a spus primarul din Energodar Dmitri Orlov.

UPDATE 01:00

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează că invadatorii ruși au folosit aproape întreaga muniție de rachete din complexul Calibre, care era destinată operațiunii ofensive din Ucraina, pentru a efectua lovituri cu rachete asupra obiectelor de pe teritoriul nostru. În prezent, inamicul reumple proviziile.

Știre inițială

Armata rusă din Ucraina se află într-o stare deplorabilă din punct de vedere fizic și moral, a declarat consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Oleksiy Arestovici.

În primul rând, faptele specifice ale captivității în masă. Și capitulări în orașe care au fost mult timp ocolite de armata rusă. Sumy, Cernihiv. În al doilea rând, acesta este un număr mare de prizonieri. Peste 50 de oameni numai în Sumy. Astăzi i-au „recrutat” pe cei care au mers până la granița cu Rusia. Și aceștia sunt luptători din cele mai elite unități rusești, în special – din Divizia 4 Panzer și Armata 1 Panzer. Care acum vin doar la săteni și cer pâine”, a spus el.

Armata rusă a folosit aproape tot potențialul creat pentru războiul din Ucraina – Statul Major al Forțelor Armate.

Din cele 117 grupări tactice de batalion cu echipaj și echipament, nu au rămas mai mult de șase, care nu se află pe teritoriul Ucrainei. Starea morală și psihologică a acestor unități este scăzută.