• Rușii simt „o presiune autoimpusă” pentru a obține un fel de victorie până la 9 mai, potrivit a doi oficiali europeni.
  • Peste 6.600 de persoane au fost evacuate, vineri, din Ucraina prin coridoarele umanitare, potrivit unui oficial.
  • Ucraina a cerut mai multe arme și sancțiuni mai dure împotriva Rusiei în urma atacului cu rachete asupra gării din orașul Kramatorsk.
  • Ucraina spune că cel puțin 50 de persoane au murit, inclusiv copii, și zeci au fost rănite în atac.

ORA 23:00

Consilierul prezidențial al lui Zelenski, Mihail Podoliak, a spus într-un interviu cu Natasha Vlaschenko, pentru Ukaine24, că vizita lui Boris Johnson, efectuată sâmbătă la Kiev, nu a fost anunțată din motive de securitate.

Vizita premierului Marii Britanii nu a fost anunțată din motive de securitate. Există doi oameni în Rusia care sunt tratați prost – Zelenski și Johnson. Rusia nu îi respectă doar pe cei de care se teme. Ucraina a fost considerată o țară de mâna a doua, dar acum este o țară lider, care este foarte importantă pentru Europa”, a declarat Podoliak.

ORA 22:00

Ce se întâmplă cu discuțiile dintre Ucraina și Rusia, potrivit declarațiilor șefului delegației ucrainene de negociere David Arahamia

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Șeful delegației ucrainene de negociere, David Arahamia, a vizitat sâmbătă Dnipro și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor locali. S-a vorbit mai ales despre negocieri.

Conform declarațiilor lui Arahamia, negocierile „merg greu”- fiecare parte insistă pe cont propriu, pozițiile de apropiere sunt „nu prea mult, deloc”.

Ce țări sunt dispuse să fie garanți ai securității Ucrainei

Pregătirea declarată public:
Germania
Turcia
Franța
Italia

Încă se gândesc:
UK – aproape de acord
China – interesată, „lucrează activ la document”
SUA – nu au dat încă un răspuns.

ORA 21:00

Evenimentul „Stand Up For Ukraine”, inițiat de Comisia Europeană și de guvernul din Canada și menit să îi ajute pe refugiații ucraineni, a adunat de la data lansării – 26 martie – peste zece milioane de euro, potrivit Comisiei Europene

Evenimentul și campania globală de promisiuni de donații „Stand Up for Ukraine”, menită să-i ajute pe ucrainenii care fug de invazia rusă, a strâns peste zece miliarde de euro de la lansarea sa la 26 martie, a anunțat sâmbătă Comisia Europeană într-un comunicat.

Din totalul fondurilor, 1 miliard de euro provin de la Comisia Europeană și 1 miliard de euro sub formă de împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru a acoperi nevoile persoanelor strămutate de violențele din Ucraina și din afara acesteia, potrivit comunicatului.

Evenimentul online de promisiuni de donații „Stand Up For Ukraine” încheie o campanie mai amplă pe rețelele de socializare lansată de Comisia Europeană și de guvernul din Canada, care „răspunde unui apel la sprijin lansat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski”, potrivit comunicatului.

Solidaritatea țărilor, a companiilor și a oamenilor din întreaga lume oferă puțină lumină în aceste momente întunecate. Vom continua să oferim sprijin. Iar după ce bombele vor înceta să cadă, vom ajuta poporul ucrainean să își reconstruiască țara. Vom continua să luăm apărarea Ucrainei”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în comunicat.

Fie că este vorba de alimente, apă, adăposturi sau ajutor medical – vom continua să vă susținem și să vă oferim asistența de care aveți nevoie în această perioadă. Suntem în picioare pentru Ucraina”, a declarat premierul canadian Justin Trudeau în comunicat.

ORA 20:00

Boris Johnson salută conducerea lui Volodimir Zelenski și curajul ucrainean de a se asigura până acum că, în ciuda distrugerilor abominabile și a masacrului de civili, „obiectivele monstruoase ale lui Putin sunt zădărnicite”.

În cadrul vizitei sale de sâmbătă, de la Kiev, Johnson a promis vehicule blindate britanice și rachete anti-navă pentru Ucraina, relatează Agenția France-Presse.

Datorită conducerii hotărâte a președintelui Zelenski și datorită eroismului și curajului invincibil al poporului ucrainean, scopurile monstruoase ale lui Putin sunt zădărnicite”, a declarat el după ce s-a întâlnit cu Zelenski într-o vizită neanunțată în capitala ucraineană, potrivit unui comunicat al Downing Street.

Johnson a stabilit un ajutor militar suplimentar de 120 de vehicule blindate și noi sisteme de rachete anti-navă, „pentru a sprijini Ucraina în această fază crucială, în timp ce asaltul ilegal al Rusiei continuă”, se arată în declarație, conform The Guardian.

Acest ajutor se adaugă la ajutorul britanic anunțat vineri de rachete antiaeriene suplimentare Starstreak și alte 800 de rachete antitanc, împreună cu drone „de pândă” pentru „lovituri de precizie” împotriva rușilor.

În timp ce puterile mondiale au organizat o rundă de strângere de fonduri pentru Ucraina, Johnson a promis, de asemenea, un supliment de 500 de milioane de dolari prin intermediul Băncii Mondiale.

Prim-ministrul Johnson a declarat că a fost un „privilegiu” să îl întâlnească personal pe Zelenski în timpul vizitei sale surpriză.

ORA 19:00

România este alături de copiii, femeile și civilii care suferă din cauza războiului, a spus premierul Nicolae Ciucă la evenimentul internațional „Stand Up For Ukraine”.

Guvernul României este alături de Ucraina, de milioanele de copii, femei și civili care suferă din cauza războiului”, a spus premierul Nicolae Ciucă la evenimentul „Stand Up For Ukraine”.

În cadrul evenimentului, comunitatea internațională se mobilizează pentru strângerea de fonduri în beneficiul cetățenilor strămutați în Ucraina și pentru refugiații ucraineni.

Sunt vremuri pentru solidaritate, curaj și umanitate. Este timpul să dovedim puterea bunătății din sufletele noastre. Cu toții sperăm la pace, dar până atunci suntem cu toții alături de Ucraina”, a adăugat șeful Executivului.

ORA 18:00

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat sâmbătă că țara sa este neutră din punct de vedere militar, dar înțelegem că trebuie să ajutăm acolo unde au loc nedreptăți și crime de război. Austria susține sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, iar blocul este pregătit să implementeze mai multe sancțiuni, a declarat Nehammer la o conferință de presă comună sâmbătă la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

ORA 17:00

Yermak a spus că vizita lui Johnson în Ucraina nu a fost spontană. Șeful Președinției a scris despre asta pe Telegram. Yermak a menționat că comunică în mod regulat cu consilierul pentru securitate al lui Johnson, Stephen Lovegrove, și cu consilierul pentru afaceri internaționale, David Quarry.

Premierul britanic Boris Johnson a sosit la Kiev. Vizita lui Boris Johnson la Kiev a început cu o întâlnire față-în-față cu președintele Zelenski.

ORA 16:00

Guvernatorul regiunii Iugansk din estul Ucrainei, Serhiy Gaidai, a îndemnat populația să fugă imediat. Gaidai a declarat că Rusia își intensifică bombardamentele în zonă, punând în pericol viețile a aproximativ o treime din locuitorii care au rămas în zonă.

El a declarat că Rusia își adună forțele pentru o ofensivă și vedem că numărul bombardamentelor a crescut. Gaidai a declarat că aproximativ 30% dintre oameni au rămas încă în așezările din regiune și li s-a cerut să fie evacuați. Aceasta vine în contextul în care președintele rus Putin pare să schimbe accentul invaziei sale către est.

De la începutul „operației militare speciale” conduse de Vladimir Putin, Rusia a deportat ilegal 439.420 de civili din Ucraina, dintre care 91.673 de copii, conform documentației strânse de autoritățile de la Kiev.

ORA 15:00

Informații operaționale:

  • Se fac noi încercări de a permite oamenilor din zonele asediate să plece în siguranță, zece coridoare umanitare au fost stabilite.
  • Unul este în orașul port Mariupol, unde zeci de mii de oameni sunt încă blocați.
  • Guvernatorul regiunii Luhansk din estul Ucrainei a îndemnat oamenii să plece imediat.
  • Serhiy Gaidai a declarat că Rusia își intensifică bombardamentele în zonă, punând în pericol viețile a aproximativ o treime din locuitorii care au rămas în zonă.
  • Ucraina spune că cel puțin 50 de persoane au murit, inclusiv copii, și zeci au fost rănite în atac.
  • Oficialii occidentali spun că generalul rus Alexander Dvornikov, care a jucat un rol important în bombardamentele rusești din Siria, a fost pus la conducerea operațiunilor Moscovei în Ucraina.

ORA 14:00

Oficialii ucraineni spun că pentru astăzi au fost convenite zece coridoare umanitare pentru evacuarea persoanelor din regiunile asediate de forțele rusești. Vicepremierul Iryna Vereshchuk a declarat că printre coridoarele propuse se numără unul pentru ca oamenii să scape din Mariupol.

Doar o parte din zecile de mii de persoane blocate în orașul portuar distrus au reușit până acum să plece, iar altele au încă nevoie de salvare. Se speră că noile coridoare umanitare îi vor ajuta și pe alții să scape. Oamenii din Mariupol, Enerhodar, Tokmak, Berdyansk și Melitopol vor putea fi evacuați în orașul Zaporijjea.

ORA 13:00

Forțele rusești au distrus un depozit de muniții la baza aeriană Myrhorod din centrul Ucrainei, a anunțat agenția de presă Interfax, citând Ministerul rus al Apărării. Un avion de vânătoare MiG-29 al forțelor aeriene ucrainene și un elicopter Mi-8 au fost, de asemenea, distruse în atacul asupra bazei din regiunea Poltava, potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov. Guvernatorul regiunii Poltava, Dmytro Lunin, a declarat pe rețelele de socializare că două persoane au fost rănite și că au fost provocate pagube semnificative la fața locului.

ORA 12:00

Centrala nucleară de la Cernobîl poate fi accesată din nou, după ce a revenit sub control ucrainean. Centrala, situată în nordul țării, a fost capturată de trupele rusești în prima zi a invaziei, dar a fost preluată înapoi de forțele armate ucrainene.

Autoritățile din orașul portuar Odesa, situat în sudul țării, au impus stare de asediu în weekend din cauza amenințărilor cu noi atacuri cu rachete, potrivit armatei regionale.

În timpul curățării Olhovka, lângă Harkov, luptătorii celui de-al 92-lea OMB au descoperit o groapă comună a invadatorilor, transmite departamentul de comunicații strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei. La 30 martie, soldații brigăzii 92 mecanizate a Forțelor Armate ale Ucrainei și detașamentele de voluntari din apropiere de Harkov au distrus două grupuri tactice de batalion ale brigăzii 138 de puști motorizate și un BTG combinat al regimentului 59 de tancuri al Forțelor Armate RF.

ORA 11:00

Mai multe persoane trebuie evacuate din regiunea Iugansk din estul Ucrainei, pe fondul intensificării bombardamentelor și a sosirii mai multor trupe rusești, a declarat guvernatorul acesteia. Serhiy Gaidai a declarat pentru televiziunea publică că aproximativ 30% dintre locuitori au rămas încă în orașele și satele din regiune, a relatat agenția de știri Reuters. Aceasta survine pe fondul avertismentelor că Rusia intenționează să își intensifice atacurile în estul regiunii Donbas, care include Luhansk, în timp ce încearcă să creeze o legătură terestră cu Crimeea, anexată anterior.

Regizorul „Vulturul și cozile” Sinelnikov și-a arătat casa din Bucha înainte și după bombardare

Locuința prezentatorului TV s-a transformat în ruine: scara a fost distrusă, tavanul s-a prăbușit parțial, sunt urme de incendiu pe pereți.

ORA 10:00

Mai multe unități de echipament inamic au fost capturate de grupul SDF din Ucraina în timp ce executau sarcini speciale. Aceasta include un tun MSTA-B și mai multe APC-uri.

Zece coridoare umanitare au fost convenite pentru sâmbătă, inclusiv din orașul Mariupol (sud) cu transport privat, a declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk. Tom Bateman, de la BBC, s-a întâlnit cu civili care au reușit să fugă din Mariupol în ultimele zile, care l-au descris ca pe un cimitir. Aceștia au vorbit despre cadavre îngropate în gropi puțin adânci, despre jafurile comise de luptătorii ceceni și despre locuitorii înfometați care sunt uciși atunci când se aventurează să iasă din adăposturi pentru a găsi apă.

ORA 09:00

Se așteaptă ca activitatea aeriană rusă să se intensifice în sudul și estul Ucrainei, afirmă Ministerul britanic al Apărării în cea mai recentă actualizare a informațiilor de apărare.

Forțele Moscovei continuă să lovească necombatanți ucraineni, cum ar fi cei uciși în atacul cu rachete de vineri asupra gării Kramatorsk, precizează Ministerul Apărării. operațiunile rusești se concentrează în estul regiunii Donbas, spune Ministerul Apărării, precum și în orașele Mariupol și Nikolaev din sud. Dar ministerul spune că rezistența ucraineană blochează în continuare obiectivul Rusiei de a stabili o legătură terestră între Crimeea și regiunea Donbas.

ORA 08:00

Informații operaționale din dimineața zilei de 9 aprilie:

  • Asalturile rusești continuă în jurul Mariupol, dar Ucraina controlează în continuare cea mai mare parte a orașului-port strategic din sudul țării.
  • trupele ucrainene au făcut progrese în recucerirea teritoriului din vestul Kherson, un oraș ocupat în apropiere de Crimeea, și acum amenință controlul rusesc asupra orașului.
  • Trupele rusești care se retrag din orașul Harkov din nordul țării instalează câmpuri de mine pe măsură ce înaintează, în așteptarea contraatacurilor ucrainene.
  • Atacurile asupra orașului Izyum continuă, dar Rusia nu a luat vineri niciun teritoriu suplimentar în această zonă.
  • Trupele de luptă rusești care se întorc de pe front refuză din ce în ce mai mult să se redistribuiască, deoarece moralul lor este scăzut.
  • În regiunile Donețk și Iugansk, Rusia își concentrează eforturile pentru a cuceri orașele Rubizhne, Popasna și Marinka

Imagini cu ceea ce a mai rămas din cartierul Vostochny din Mariupol, primul care a fost cel mai afectat de lupte.

ORA 07:00

Biden semnează proiectele de lege privind sancțiunile care vizează petrolul rusesc și comerțul cu Rusia și Belarus

Președintele SUA, Joe Biden, a semnat, vineri, două proiecte de lege care impun noi sancțiuni împotriva Rusiei și Belarusului, a anunțat Casa Albă.

Sancțiunile marchează cea mai recentă mișcare a administrației de a pedepsi cele două țări pentru invazia mortală a Rusiei în Ucraina și este pentru prima dată când sancțiunile ca răspuns la război vin de la Capitoliu.

Un proiect de lege suspendă relațiile comerciale normale cu Rusia și Belarus, pedepsind țările prin deschiderea drumului pentru tarife mai mari la importurile din aceste țări. Celălalt proiect interzice importurile de energie din Rusia, inclusiv petrol, cărbune și gaze naturale.

Senatul a adoptat, în unanimitate, cele două măsuri joi dimineață. În timp ce Camera Deputaților a votat cu o majoritate covârșitoare pentru adoptarea legislației, proiectele de lege s-au confruntat cu mai multă opoziție în această instituție.

ORA 06:00

Pentagon: Rusia a efectuat atacul asupra gării cu o rachetă balistică

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a calificat atacul mortal asupra unei gări ucrainene drept „brutalitate rusească”.

El a respins afirmațiile Rusiei potrivit cărora nu s-ar fi aflat în spatele atacului din Kramatorsk, un oraș din regiunea Donețk. Atacul de vineri a avut loc în timp ce mii de ucraineni încercau să fugă din regiune.

„Considerăm neconvingătoare afirmațiile rusești că nu au fost implicați, mai ales când ministerul a anunțat, de fapt, acest lucru, iar apoi, când au văzut rapoartele privind victimele civile, au decis să nu-l mai anunțe”, a declarat Kirby în cadrul unei ședințe de informare de vineri.

El a precizat că SUA evaluează că forțele ruse au folosit o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune pentru a efectua atacul.

ORA 05:00

FMI este de acord să deschidă un cont special pentru a ajuta Ucraina

„Consiliul de administrație al FMI a aprobat deschiderea unui cont administrativ special pentru a canaliza banii țărilor donatoare pentru a ajuta Ucraina”, a declarat directorul executiv adjunct al FMI, Vladyslav Rashkovan.

Cele 1 miliard de dolari canadieni pe care Canada intenționează să le aloce pentru a ajuta Ucraina vor fi transferate în acest cont.

ORA 04:00

Trupele rusești din Ucraina vor fi conduse de un general cu o vastă experiență de război în Siria

Rusia a reorganizat comandamentul trupelor sale din Ucraina, iar acestea sunt conduse, acum, de generalul Aleksandr Dvornikov. El este responsabil de îmbunătățirea coordonării, potrivit BBC.

Un primar ucrainean afirmă că 132 de civili au fost uciși de forțele rusești la Makariv, lângă Kiev

Forțele ruse au ucis 132 de civili în Makariv, în regiunea Kiev, a declarat, vineri, primarul orașului, în timp ce oficialii ucraineni continuă să evalueze amploarea distrugerilor din jurul capitalei și din nordul țării.

Aproape toată infrastructura din Makariv a fost distrusă, a spus el, adăugând că au fost bombardate complexe de apartamente și alte clădiri, iar un spital a fost distrus.

„De mai bine de o lună suntem fără electricitate, apă, gaz, fără linii telefonice. Nu avem nici măcar bunuri esențiale acasă”, a spus Tokar.
Makariv, a spus el, a fost lovit de o „catastrofă medicală”, toți medicii fiind evacuați.

El a avertizat, de asemenea, că oamenii din oraș trebuie să fie atenți, deoarece pe câmpuri sunt împrăștiate mine.

„Zonele noastre despădurite sunt puternic presărate cu mine, așa că vom lucra, mai întâi, la deminarea acestor zone înainte de a putea începe restaurarea completă a infrastructurii noastre”, a spus el.

Orașul a primit ajutoare, iar cetățenii ies pe străzi și fac tot ce pot pentru a curăța molozul, a declarat primarul.

Înainte de invazie, în Makariv locuiau aproximativ 15.000 de persoane, dar, acum, au rămas mai puțin de 1.000. Tokar a declarat că locuitorii se întorc, treptat, iar orașul își revine încet-încet.

Potrivit estimărilor preliminare, aproximativ 45% din Makariv a fost distrus, a spus Tokar.

ORA 03:00

Ucraina cere mai multe arme după lovitura din gara orașului Kramatorsk

Ucraina a cerut mai multe arme și sancțiuni mai dure împotriva Rusiei în urma atacului cu rachete asupra unei gări din orașul Kramatorsk din estul țării.

Zelenski spune că toți cei implicați în atacul de la Kramatorsk vor fi trași la răspundere

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că toți cei care s-au aflat în spatele atacului rusesc asupra gării din Kramatorsk vor fi trași la răspundere.

„Aceasta este o altă crimă de război a Rusiei, pentru care toți cei implicați vor fi trași la răspundere”, a declarat el în discursul său nocturn de vineri, adăugând că propaganda de stat rusă a încercat să dea vina pe forțele armate ucrainene pentru acest atac.

„Ne așteptăm la un răspuns ferm și global la această crimă de război”, a mai spus el.

Zelensky a confirmat rapoartele anterioare ale șefului administrației militare din regiunea Donețk, potrivit cărora cel puțin 50 de persoane au fost ucise în atac, inclusiv cinci copii.

„La fel ca masacrele de la Bucha, precum și multe alte crime de război rusești, atacul cu rachete asupra Kramatorsk trebuie să fie una dintre acuzațiile aduse la tribunal, ceea ce se va întâmpla cu siguranță”, a spus el.

Președintele ucrainean a spus că „toate eforturile lumii” vor fi îndreptate spre a stabili, minut cu minut, „cine a făcut ce, cine a dat ordinele, de unde a venit racheta, cine o purta, cine a dat ordinul și cum a fost coordonată lovitura”.

„Responsabilitatea este inevitabilă”, a spus el.

Purtătorul de cuvânt al premierului Ungariei spune că „nu ne vom amesteca în acest război prin intermediul armelor”

Un purtător de cuvânt al premierului Ungariei a declarat, pentru CNN, că țara sa nu va furniza arme pentru a sprijini Ucraina în conflictul cu Rusia.

„Punctul de vedere al Ungariei este ferm… nu ne vom amesteca, în acest război, prin intermediul armelor și prin furnizarea de soldați”, a declarat, vineri, Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt internațional al premierului ungar Viktor Orban.

Într-o alocuțiune de luna trecută, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a criticat pe Orban, spunându-i Ungariei să „decidă de partea cui se află”.

Oficial: peste 6.600 de persoane au fost evacuate, vineri, din Ucraina prin coridoarele umanitare

Vineri, 6.665 de persoane au fost evacuate prin coridoare umanitare, potrivit vicepremierului ucrainean, Iryna Vereshchuk.

Vereshchuk a împărtășit cifrele în informarea sa postată pe Telegram.

Sâmbătă vor avea loc coridoare umanitare din Mariupol și din orașele blocate din regiunea Zaporizhzhia, precum și evacuări din regiunea Luhansk, a precizat Vereshchuk.

De asemenea, ea a făcut apel la oficialii guvernamentali responsabili de orașe precum Melitopol și Energodar, care sunt conectate la coridorul umanitar ucrainean spre Mariupol, pentru că încalcă dreptul internațional de funcționare a coridoarelor umanitare și cooperează cu ocupanții.

ORA 02:00

Parlamentul European are un cont ucrainean pe Twitter

Primul mesaj, împreună cu un anunț în acest sens, a apărut în seara zilei de 8 aprilie:

„Împreună vom obține succesul: vă urez bun venit pe noua pagină Twitter a Parlamentului European în limba ucraineană! Aici veți găsi cele mai recente știri despre modul în care UE sprijină Ucraina în lupta sa”, a declarat președintele Parlamentului European, Robert Metsola.

ORA 01:00

Oficiali europeni: Rusia își propune să obțină victoria asupra Ucrainei până la 9 mai

Rușii simt „o presiune autoimpusă” pentru a obține un fel de victorie până la 9 mai, potrivit a doi oficiali europeni. 9 mai este ziua în care Rusia sărbătorește Ziua Victoriei asupra Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial.

În mod tradițional, Rusia marchează această sărbătoare cu o paradă militară a victoriei în Piața Roșie și un discurs al președintelui, Vladimir Putin.

Cu o lună înainte de sărbătoare, oficialii spun că Rusia se regrupează și își mută forțele în sud-estul Ucrainei, un obiectiv mult mai limitat decât acapararea unor mari porțiuni din țară, cu scopul de a obține un fel de victorie regională.

„Consolidarea și încercarea de a avea cel puțin ceva despre care să vorbească este, în mod clar, în interesul lor”, a declarat un oficial.

Oficialul a menționat că presiunea timpului ar putea determina forțele rusești să facă greșeli, la care se adaugă problemele logistice și problemele de moral cu care se confruntă deja.

Cel de-al doilea oficial european a declarat că un calendar politic pentru război ar putea duce la un „dezastru militar ca o consecință”.

Dar ar putea, de asemenea, să determine forțele rusești să comită mai multe atrocități, a spus primul oficial.

Franța este pregătită să se retragă din petrolul rusesc

În cuvintele șefului Ministerului de Finanțe, Bruno Le Maire, bombardamentul, de astăzi, din Kramatorsk a fost un „masacru”.

„Franța este pregătită să meargă mai departe și să finalizeze hotărârea privind interzicerea petrolului și sunt ferm convins că următorul termen și următoarele discuții vor fi dedicate acestei probleme.”

Renumitul critic de modă, Tim Banks, a criticat bloggerii ruși care au tăiat gențile Chanel ca răspuns la sancțiuni

Tim Banks chiar a inventat noul termen „The Putinistas” pentru a-i desemna.

„Există miliarde de bărbați și femei din întreaga lume care încearcă să asigure un viitor pentru familiile lor în fața provocărilor cu care ne confruntăm cu toții în următorii ani”, a declarat Tim Blanks.

Oficialul serviciilor secrete de apărare ucrainene: trupele rusești se „regrupează” înainte de a avansa spre Harkov

Armata rusă se regrupează în estul Ucrainei și plănuiește să avanseze spre orașul Harkov, a declarat, vineri, șeful serviciului de informații al apărării din Ucraina pentru Christiane Amanpour de la CNN.

„Ei se regrupează spre orașul [ucrainean] numit Izium, via Belgorod. Ei se deplasează prin Belgorod. Ei primesc trupe suplimentare în Belgorod pentru a-și compensa pierderile din Ucraina”, a declarat generalul-maior, Kyrylo Budanov, șeful Serviciului de informații al apărării din Ucraina, pentru Christiane Amanpour de la CNN, într-un interviu acordat la Kiev.

„Ei intenționează să avanseze, în primul rând, spre Harkov. Vor încerca să termine cu orașul Mariupol și abia după aceea ar putea încerca să ia inițiativa unor avansuri spre Kiev”, a spus el.

ORA 00:00

Cancelarul austriac se va întâlni cu Zelenski la Kiev

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, se va întâlni cu Volodimir Zelenski la Kiev.

Nehammer intenționează, apoi, să meargă la Bucha pentru a vedea personal urmele lăsate de forțele de ocupație.