• 80.000 de oameni s-au întors în Ucraina în cinci zile de război. Mai ales bărbați. Patrioții care au lucrat sau au făcut afaceri în străinătate vin în Ucraina pentru a o apăra.
  • 96.000 de oameni au plecat într-o singură zi în UE și Moldova. Cei mai mulți – către Polonia, 61 de mii.
  • Pe 28 februarie, aproape 108.000 de persoane au trecut granița de vest a Ucrainei în ambele sensuri. Acesta este cu 10% mai puțin decât cu o zi înainte.
  • Șeful administrației regionale Harkov, Oleg Sinegubov, a declarat că cel puțin 21 de persoane au murit sub bombardamente, în oraș, în ultimele 24 de ore. Potrivit lui Sinegubov, încă cel puțin 112 persoane au fost rănite.

UPDATE 23:58

Sancțiunile internaționale împotriva Federației Ruse au crescut semnificativ probabilitatea de nerespectare a datoriei publice a țării, potrivit JPMorgan.

David Arahamia, membru al delegației ucrainene, în ciuda cuvintelor lui Medinsky, susține că negocierile cu Federația Rusă nu vor avea loc la Belovezhskaya Pushcha, detaliile urmând a fi anunțate ulterior.

Serviciile secrete ucrainene vin cu informații că, pe 4 martie, Putin va introduce legea marțială în Rusia.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE
TU DE CE TE BUCURI
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE

Ucraina a primit un al doilea lot de sisteme de rachete antitanc Javelin din Estonia, potrivit Ministerului Apărării din Estonia.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a vorbit despre situația din Kiev și regiune.

  • În unele zone, mai multe obuze au lovit curțile. Nu există victime sau răniți. Mai multe mașini au luat foc, iar o casă privată a fost avariată. Sediul unuia dintre departamentele de poliție din regiunea Podolsk a fost, de asemenea, avariat.
  • Au avut loc bătălii lângă Kiev: Bucha, Irpin, Gostomel. Armata inamică încearcă să pătrundă în capitală, dar Forțele Armate ale Ucrainei țin linia.
  • Despre recenta explozie din apropierea gării din Kiev – informațiile sunt încă în curs de precizare.

Dacă Rusia își retrage trupele și este gata să negocieze, SUA sunt gata să facă același lucru – secretarul de stat Anthony Blinken

UPDATE 23:50

În urma exploziei din apropierea Gării Centrale din Kiev, rețeaua de încălzire a fost deteriorată. Un bărbat a fost rănit. În prezent, la fața locului lucrează oamenii legii. S-a stabilit anterior că proiectilul inamic a deteriorat rețeaua de încălzire, clădirea secției de poliție și magazinele din apropiere. Un bărbat cu o rană de schij la picior a fost internat. Sunt în desfășurare acțiuni procedurale, se documentează consecințele exploziei. Pe șantier lucrează specialiști ai serviciilor specializate pentru a efectua lucrări de restaurare.

UPDATE 23:40

Biroul Națiunilor Unite pentru drepturile omului a confirmat, miercuri, că 227 de civili au fost uciși și 525 au fost răniți în Ucraina de la începutul conflictului până la miezul nopții de 1 martie. ONU consideră că adevăratul bilanț este „considerabil mai mare”.

UPDATE 23:15

În Harkov, două rachete de croazieră au lovit unul dintre sediile Apărării teritoriale.

UPDATE 21:47

Delegația ucraineană a plecat la negocieri. Din cauza faptului că partea rusă nu garantează siguranța de-a lungul traseului, delegația este nevoită să facă un ocol mare în drum spre punctul de întâlnire.

O rachetă care s-a prăbușit în apropierea Gării de Sud din Kiev a spart magistrala de încălzire. În acest context, o parte din capitală ar putea rămâne fără încălzire.

UPDATE 21:40

Ministerul rus de Externe a negat informațiile despre expulzarea ambasadorului SUA de la Moscova: lucrăm până acum doar la măsuri de represalii.

Primul convoi cu ajutor umanitar din Crimeea a sosit în așezările din sudul Ucrainei.

UPDATE 21:08. Un atac aerian a lovit Gara de Sud a Kievului.

Un atac aerian rusesc a lovit miercuri în apropierea gării de sud a Kievului, unde mii de femei și copii sunt evacuați”, a anunțat compania de căi ferate de stat din Ucraina, Ukrzaliznytsya, într-un comunicat.

Clădirea gării a suferit daune minore și numărul victimelor nu a fost încă cunoscut, a spus acesta, adăugând că trenurile încă funcționează.

Autoritățile suedeze au anunțat încălcarea spațiului lor aerian de către patru luptători ruși.

O serie de explozii a izbucnit la Kiev. Una dintre explozii a avut loc la Gara de Sud, în apropierea Hotelului Ibis.

O explozie puternică a fost auzită astăzi lângă gara centrală din Kiev”, a declarat consilierul Ministerului de Interne al Ucrainei Anton Herașcenko.

Jurnaliştii New York Times au confirmat că materialele care circulă pe internet arată într-adevăr armata rusă în centrul Hersonului.

Orașul este înconjurat de trupe rusești, dar primarul său, Igor Kolykhayev, spune că Herson continuă să se apere.

UPDATE 21:00

Mercedes-Benz va suspenda producția și furnizarea de mașini în Rusia.

Netflix și-a suspendat proiectele de film rusesc din cauza situației din Ucraina, potrivit Variety.

Instagram a început să blocheze conturile celebrităților ruse pentru utilizatorii ucraineni.

H&M suspendă vânzările în Rusia.

Oracle, al doilea cel mai mare producător de software din lume după Microsoft, suspendă operațiunile în Rusia.

Bursa de la Moscova nu se va deschide pe 3 martie: Banca Centrală a decis din nou să nu reia tranzacționarea.

Cei mai mari producători cehi de bere au suspendat livrările către Rusia. Acestea sunt companiile Plzensky Prazdroj, Staropramen, Budejovicky Budvar și Bernard – edițiile cehe.

UPDATE 20:30

SUA pregătesc un pachet de sancțiuni care vizează mai mulți oligarhi ruși, precum și companiile și activele acestora, informează Reuters.

Ministrul francez de finanțe Bruno Le Maire a spus că Uniunea Europeană va lua măsuri pentru a împiedica Rusia să evite sancțiunile cu ajutorul criptomonedei.

Guvernul britanic consideră importantă menținerea legăturilor diplomatice cu Rusia, așa că ambasada britanică la Moscova continuă să lucreze, a declarat reprezentantul oficial al premierului britanic Boris Johnson.

Ministerul Sănătății rus spune că Rusia are o aprovizionare suficientă de medicamente, inclusiv cele din lista de vitale.

Ziarul Bild scrie că 500 de rachete Stinger și 1.000 de lansatoare de grenade antitanc Panzerfaust au sosit în Ucraina din Germania.

Ministerul rus de Externe aspus că Federația Rusă, după expulzarea angajatului său din Secretariatul ONU, nu ar dori să recurgă la expulzarea diplomaților americani, dar Washingtonul nu lasă de ales.

UPDATE 20:11

Forțele armate ruse, miercuri, în orașul Kamenka-Dneprovskaya din regiunea Zaporojie.

KREMLIN Oficial, Putin-Modi: Putin și Modi au discutat despre evacuarea cetățenilor indieni din Ucraina. Președintele Rusiei a spus că partea rusă încearcă să organizeze evacuarea studenților din Harkov, dar aceștia sunt „de fapt luați ostatici de forțele de securitate ucrainene, care îi folosesc drept scuturi umane”.

De asemenea, Putin a vorbit cu prim-ministrul israelian Bennett, au discutat despre o operațiune militară specială pentru a proteja Donbasul, a spus Kremlinul.

Președintele rus a evidențiat poziția țării cu privire la condițiile reglementării conflictului, inclusiv demilitarizarea și denazificarea Ucrainei.

UPDATE 20:00

Ministerul polonez de Externe. a transmis, miercuri, informații privitoare la numărul refugiaților ucraineni. Astfel, aproximativ 500 de mii de persoane, dintre care 960 sunt cetăţeni ruşi, au trecut graniţa polono-ucraineană, în ultimele șapte zile.

Putin a discutat cu Modi despre evacuarea cetățenilor indieni din Ucraina, a spus Kremlinul.

UPDATE 19.00

Rezoluție ONU, vot: Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție prin care cere Rusiei să înceteze utilizarea forței în Ucraina și să-și retragă trupele. 141 de state au votat pentru, cinci împotrivă (Rusia, Belarus, Siria, Coreea de Nord, Eritreea) și 35 s-au abținut (printre acestea China, India, Africa de Sud, Kazahstan, Pakistan, Iran, Irak, Cuba, Republica Centrafricană).

UPDATE 18.00

Printre naționaliștii ucraineni și personalul militar, pierderile sunt de peste 2.870 de morți și aproximativ 3.700 de răniți.

Ministerul Apărării al Rusiei:

„Soldații și ofițerii ruși dau dovadă de curaj, curaj și eroism în timpul unei operațiuni militare speciale. Echipajul unuia dintre tancurile rusești aflate sub comanda sergentului superior Nimchenko, aflat în prim-plan, a distrus 9 vehicule blindate (6 tancuri și 3 BTR-80) și peste 90 de naționaliști în 40 de minute cu foc bine țintit. Un alt echipaj de tancuri sub comanda comandantului unei companii de tancuri, locotenentul Starostin, respingând un atac cu forțe inamice semnificativ superioare, a distrus 8 vehicule blindate (BTR-80) și peste 100 de naționaliști, împiedicându-i să pătrundă în trecere. În timpul bătăliei, un tanc rus a fost atacat de un ATGM american Javelin. Echipajul a primit un șoc de obuz, dar nu a părăsit bătălia. După ce s-a asigurat că echipamentul este în stare bună, încă 2 tancuri inamice au fost distruse cu puțuri. foc îndreptat. Vom continua să aducem în mod regulat informații despre isprăvile și eroismul militarilor ruși”

Bayraktar a lovit pentru prima dată tunurile autopropulsate, care au tras în așezările lor.

Pod aruncat în aer în Bashyrivka în regiunea Kiev.

UPDATE ORA 17.00

Ministrul de externe Dmitri Kuleba:

  • Ucraina este pregătită să caute o soluție diplomatică în cursul negocierilor de pace;
  • Nu va exista aderarea necondiționată la UE, „dar lucrăm pentru a trece rapid procedura specială”;
  • Ucraina și-a integrat ieri deja sistemul energetic în cel european „chiar dacă nu toate statele membre UE au făcut acest lucru”;
  • Acum totul depinde de voința politică a Europei;
  • Nu există probleme nerezolvate – astăzi Ucraina are o fereastră de oportunitate;
  • China a reacționat cu teamă la ordinul președintelui Federației Ruse de a-și pune forțele nucleare în alertă, iar Putin a primit un „semnal clar” de la chinezi: nu este nevoie să ne jucăm.

Șeful Administrației Regionale de Stat Kiev, Oleksiy Kuleba, a numit cele mai periculoase zone din regiune începând cu ora 17:08:

  • autostrada Zhytomyr;
  • Bucha-Irpen-Gostomel;
  • la nord de districtul Vyshgorodsky.

Ministrul de externe Dmitri Kuleba a declarat că voluntari din 16 țări ale lumii vin în Ucraina. „Numărul lor total a depășit deja o mie de persoane, iar cererile continuă să vină”. Ocupanții ruși au avariat gazoductul principal din municipiul Izyum. Despre aceasta scrie mijlocitorul primarului Izyum Volodymyr Matsokin.

UPDATE ORA 16.00

Primii doi răniți din Ucraina ajung la Spitalul Militar din Galați. Doi răniți în conflictul din Ucraina – o femeie de 40 de ani și un bărbat de 20 de ani – urmează să ajungă la Spitalul Militar „Aristide Serfioti” din Galați, potrivit reprezentanților Prefecturii Galați. Reprezentanții Prefecturii Galați arată, miercuri, că cei doi răniți vor fi preluați de echipajele SMURD aflate la Punctul de trecere a frontierei rutiere din Galați.

Orașul-port ucrainean Mariupol suferă pierderi masive și o întrerupere a apei în timp ce se apără de un atac neîntrerupt al forțelor ruse, potrivit primarului său, Vadym Boichenko. Forțele de ocupație inamice ale Federației Ruse au făcut totul pentru a bloca ieșirea civililor din orașul de jumătate de milion de locuitori. Primarul lui Mariupol a spus că forțele ruse „ne-au aplatizat non-stop de 12 ore”, a informat agenția de știri Interfax. Nici nu putem lua răniții de pe străzi, din case și apartamente astăzi, din moment ce bombardamentele nu se opresc.

UPDATE ORA 15:00

RUSIA RECUNOAȘTE CĂ ECONOMIA SA „SE AFLĂ SUB O MARE PRESIUNE” DIN CAUZA SANCȚIUNILOR ȘI SPUNE CĂ VA RĂSPUNDE CU DURITATE.

Kremlinul a recunoscut miercuri că economia rusă „se află sub o mare presiune” din cauza sancțiunilor internaționale impuse ca răspuns la invazia militară din Ucraina, înainte de a sublinia că Moscova va răspunde „dur” la aceste măsuri punitive. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a recunoscut că sancțiunile sunt „o lovitură grea”, dar a spus că „există o marjă de siguranță” pentru a menține economia pe picioare. „Moscova a calculat diferite grade de reacție, de la cel mai blând la cel mai dur”, a explicat el.

JOHNSON ÎL ACUZĂ PE PUTIN DE COMITEREA DE „CRIME DE RĂZBOI” ÎN UCRAINA.

Premierul britanic Boris Johnson l-a acuzat miercuri pe președintele rus Vladimir Putin de comiterea unor presupuse „crime de război” în invazia Ucrainei. „Ceea ce am văzut din partea regimului Putin, utilizarea de muniții împotriva civililor nevinovați, din punctul meu de vedere este deja o crimă de război”, a declarat premierul într-o sesiune de control în Camera Comunelor, în care parlamentarii britanici l-au ovaționat în picioare pe ambasadorul ucrainean în Regatul Unit, Vadim Pristaiko. Johnson, care a făcut aluzie la solicitarea Curții Penale Internaționale (CPI) de a investiga aceste crime, a reiterat că Putin a făcut o „gravă eroare de calcul” în „atacul său detestabil” asupra Ucrainei.

UPDATE 14:00

CEI 27 DE STATE MEMBRE ALE UE VOR LUA O HOTĂRÂRE ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ CU PRIVIRE LA RELAȚIILE CU UCRAINA.

Țările membre ale Uniunii Europene (UE) urmează să ia o hotărâre cu privire la viitoarea relație cu Ucraina în cadrul unei reuniuni ministeriale care va avea loc joi și vineri la Arles (sud-estul Franței), ca o etapă preliminară pentru a evalua opțiunile care ar putea fi luate în considerare. Surse franceze care organizează reuniunea, care face parte din președinția semestrială a Franței la UE, au declarat miercuri că agenda a fost reajustată pentru a ține cont de actuala invazie rusă în Ucraina, care a pus pe primul plan cererea autorităților de la Kiev de a adera la Uniune. Mai multe state membre, în special din estul Uniunii, s-au declarat în favoarea aderării Ucrainei. Însă alții sunt reticenți și solicită ca această problemă să fie abordată în afara contextului conflictului actual.

UE SUSPENDĂ EMISIUNILE SPUTNIK ȘI RT ÎN EUROPA: „SUNT INSTRUMENTE DE DEZINFORMARE”.

Țările Uniunii Europene au aprobat miercuri suspendarea transmisiunilor în Europa ale agenției ruse de știri Sputnik și ale postului de televiziune Russia Today, susținând că acestea sunt instrumente de dezinformare ale președintelui rus Vladimir Putin, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina. Facem un pas important împotriva operațiunii de manipulare a lui Putin și închidem robinetul către mass-media din UE controlate de statul rus”, a argumentat Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă, Josep Borrell, care consideră „logică” decizia UE de a le tăia activitatea, după ce a sancționat-o deja pe directoarea RT, Margarita Simonyan: „Facem un pas important împotriva operațiunii de manipulare a lui Putin și închidem robinetul către mass-media din UE controlate de statul rus”.

UPDATE 13:00

Primarul din Herson cere un coridor verde pentru a scoate răniții și morții și pentru a livra medicamente și alimente în oraș.

Primarul din Lviv, Andriy Sadovoy, a spus că bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care au fost evacuați din regiunea Lviv, trebuie să se prezinte la centrele teritoriale de recrutare și sprijin social, din regiunea Lviv, în cel mult 24 de ore de la sosire, pentru înregistrarea militară.

O explozie în apropierea turnului TV din Harkov.

Forțele Armate ale Ucrainei au respins atacul asupra Nikolaev, armata rusă se retrage spre Bashtanka.

Potrivit lui Arestovich, un convoi uriaș de echipamente al armatei ruse a fost distrus lângă Krivoy Rog.

În Harkov, ocupanții distrug clădirea istorică a consiliului orașului.

UPDATE 12:31

Irpin: operatiunile de salvare continuă în apropierea străzii Gostomel. Casele au fost avariate de bombardamente.

LAVROV AMENINȚĂ OCCIDENTUL: „UN AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL AR FI NUCLEAR ȘI DISTRUCTIV”.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat miercuri că un al treilea război mondial ar fi „nuclear și distructiv”, în contextul tensiunilor legate de invazia Rusiei în Ucraina, potrivit agenției ruse de presă RIA. Lavrov a declarat că Moscova se teme că Kievul ar putea dobândi arme nucleare” și a criticat Occidentul pentru că nu a cedat în fața cererilor Rusiei privind o nouă hartă de securitate europeană.

UPDATE 11:00

ZELENSKI: „RUSIA VREA SĂ NE ȘTEARGĂ ISTORIA”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că ucrainenii aproape că nu dorm de șapte nopți din cauza invaziei rusești și a acuzat Rusia că vrea să „șteargă istoria” țării. „De șapte nopți aproape că nu am dormit sau am dormit prost. Dar va veni timpul și vom putea dormi. După război, după victorie”, a spus Zelenski într-un mesaj adresat ucrainenilor, postat pe Facebook. El a acuzat Rusia că vrea să șteargă istoria țării după un atac cu rachete asupra Babi Yar, la periferia Kievului, unde naziștii au împușcat peste 33.000 de evrei într-o singură operațiune în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. „Acest atac arată că mulți oameni din Rusia nu cunosc Kievul. Ei nu știu nimic despre Kiev, despre istoria noastră. Dar li s-a ordonat să ne șteargă istoria, să ne șteargă țara, să ne șteargă pe toți”, a spus el.

Alexey Reznikov, ministrul apărării: „Noi drone Bayraktar au ajuns, deja, în Ucraina și sunt în misiune de luptă”.

La Starobilsk, oamenii au ieșit să blocheze înaintarea echipamentului militar al ocupanților.

UPDATE 10:00

Portul Mariupol, din sud-estul Ucrainei, a fost bombardat, constant, din Rusia și nu a putut evacua răniții, în timp ce Herson, la Marea Neagră, la vest, a fost complet înconjurat de forțele invadatoare, au declarat autoritățile ucrainene.

„Luptăm, nu încetăm să ne apărăm patria-mamă”, a declarat, în direct, primarul Mariupolului, Vadym Boichenko, la TV ucraineană.

Inamicul a lovit la Odesa. Potrivit datelor preliminare, explozia a avut loc în apropierea aeroportului.

Irpen. Două Su-25 rusești au lovit clădiri rezidențiale.

UPDATE 09:00

Cel puțin 21 de morți, 112 răniți în bombardarea Harkovului, potrivit unui oficial ucrainean.

Pagube extinse aduse infrastructurii civile de pe strada Vokzalna, din Bucha (N-V Kiev).

Bătăliile pentru Mariupol continuă. Unitățile Gărzii Naționale a Ucrainei, împreună cu Forțele Armate ale Ucrainei, dețin apărarea orașului. În special, echipamentele și unitățile armatei ruse, de la periferie, sunt distruse. Recunoașterea aeriană este utilizată în mod activ, ceea ce face posibilă detectarea mișcării echipamentelor ocupanților.

UPDATE 08:33

La Harkov, clădirea departamentului regional de poliție a fost atacată de către forțele ruse. Pompierii au fost văzuți luptându-se cu flăcările.

La Harkov, a început evacuarea studenților străini din oraș.

UPDATE 07:41

Sunete de sirene de raid aerian se aud în Kiev.

Alerte de raid aerian și în Sumy, Cernihiv, Pyryatyn, Myrhorod și în Regiunea Poltava.

UPDATE 07:30

Primarul orașului Zhovkva (regiunea Lviv) Oleg Volsky a interzis așezarea bărbaților în oraș fără a anunța biroul militar de înrolare. Acest lucru se aplică atât hotelurilor, cât și locuințelor private. Decizia a fost luată, deoarece mulți locuitori din Kiev au plecat la Zhovkva după izbucnirea ostilităților.

UPDATE 04:12

Putin este extrem de supărat pe sancțiunile ca răspuns la războiul din Ucraina , conform CNN, citând surse de informații americane.

Agențiile de informații americane au aflat de la o sursă de rang înalt că președintele rus nu se aștepta la astfel de sancțiuni și a considerat că măsurile occidentale depășesc situația mai mult decât se aștepta.

UPDATE 04:01

De la 1 martie, trei coloane rusești au intrat în Trostyanets din diferite direcții și au ocupat complet orașul. Au demolat poarta către Curtea Rotudă cu un tanc, au distrus galeria de artă. În oraș, aproape toate liniile electrice au fost avariate, toate drumurile au fost distruse”, a declarat Zhyvitsky, guvernatorul regiunii Sumî.

UPDATE 03:21

Orașul Mariupol din sud este înconjurat de ruși, potrivit mai multor rapoarte The Guardian

De asemenea, Ministerul Apărării din Regatul Unit a spus că că orașul de pe Marea Azov este încercuit – împreună cu Harkov în nord-est și Herson.

Ministerul ucrainean al Apărării: „Forțele belaruse sunt în așteptare și se află în zonele de concentrare cât mai aproape de granița cu Ucraina. Potrivit informațiilor, a existat o activitate semnificativă de transport de vehicule cu muniție”.

UPDATE 03:10

  • DATE FRONTIERĂ UCRAINA: Date recente despre trecerea frontierei de vest:
  • 80.000 de oameni s-au întors în Ucraina în cinci zile de război. Mai ales bărbați. Patrioții care au lucrat sau au făcut afaceri în străinătate vin în Ucraina pentru a o apăra.
  • Pe 28 februarie, aproape 108.000 de persoane au trecut granița de vest a Ucrainei în ambele sensuri. Acesta este cu 10% mai puțin decât cu o zi înainte.
  • 96.000 de oameni au plecat într-o singură zi în UE și Moldova. Cei mai mulți – către Polonia, 61.000
  • La cozi la graniță – 8.000 de mașini, pentru ziua trecută au trecut de 15.000.
  • Toate punctele de control de la granița de vest sunt deschise 24 de ore pe zi.
  • Încercarea de a „rezolva problema” cu polițiștii de frontieră pentru mită este zadarnică, avertizează Ministerul de Interne. Pur și simplu vei fi predat poliției.

UPDATE 03:03. Trupele ruse au debarcat la Harkov

Trupele ruse au debarcat la Harkov. Invadatorii au atacat Centrul Clinic Medical Militar al Regiunii de Nord. Bătălia a început, potrivit presei.

Un grup rusesc de desant a aterizat la Harkov. Ocupanții au atacat spitalul – Centrul Clinic Medical Militar al Regiunii de Nord. O bătălie a izbucnit între invadatori și apărătorii ucraineni. Acest lucru a fost raportat de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).

UPDATE 02:56

Reprezentantul permanent al Rusiei la Oficiul ONU la Geneva, Gatilov, a acordat un interviu unui canal TV libanez.

„Rusia nu este încă sigură că dialogul cu Ucraina va aduce rezultatele dorite. Nu există nicio dorință a regimului ucrainean de a încerca să găsească o soluție legitimă și echilibrată a problemei. Moscova sprijină diplomația bazată pe respectul pentru poziția tuturor țărilor și pe egalitate, dar nu vedem acest lucru încă. Dar Rusia speră că acele contacte începute cu delegația Ucrainei vor continua în curând și vor deveni începutul unei soluții politice. Este timpul să scoatem armele nucleare din Europa de Vest și de Est”, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la Oficiul ONU la Geneva, Gatilov.

UPDATE 02:46

În centrul orașului Kherson – vehicule rusești.

UPDTE 02:16

Consiliul Deputaților din districtul municipal Gagarinsky din Moscova a condamnat operațiunile militare pe teritoriul Ucrainei și i-a cerut lui Vladimir Putin să retragă imediat trupele de acolo.

Este un dezastru!” – deputații de la Moscova i-au cerut lui Putin să oprească războiul.

UPDATE 02:14. Kiev: Un medic anestezist a murit sub bombardamentul trupelor ruse

În regiunea Kiev, Marina Kalabina, medic anestezist la Centrul Medical Științific și Practic de Cardiologie Pediatrică și Chirurgie Cardiacă, a murit sub bombardamentul trupelor ruse. Acest lucru a fost raportat de ministrul Sănătății al Ucrainei Viktor Lyashko.

UPDATE 02:10

Misiunea OSCE în Ucraina, în seara zilei de 28 februarie și în dimineața zilei de 1 martie, a înregistrat explozii și focuri de mitralieră în Donețk, Harkov și Herson. Grupul de monitorizare OSCE din Harkov a fost rechemat la Dnipro și așteaptă o nouă plecare din țară, grupul din Herson rămâne ascuns, a spus organizația.

Statele Unite vor elibera 30 de milioane de barili de petrol din rezerva strategică, potrivit Ministerului Energiei.

Un oficial înalt al Pentagonului a declarat că rușii au trimis 80% din potențialul lor de luptă în Ucraina, care era concentrată la granițe.

UPDATE 02:00

Statele Unite vor anunța închiderea spațiului aerian pentru aeronavele rusești în următoarele 24 de ore, informează Wall Street Journal.

De asemenea, United Airlines a suspendat utilizarea spațiului aerian rusesc pentru zborurile către India, a informat Reuters.

UPDATE 12:53

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg și președintele polonez Duda au negat declarația falsă a Forțelor Armate ale Ucrainei.

NATO nu va deveni parte a conflictului. Prin urmare, NATO nu își va trimite trupele în Ucraina și nu va trimite avioane de luptă în spațiul aerian ucrainean”, a transmis secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

UPDATE 12:47. Atac aerian asupra unei școli de zbor din Harkov

Consilierul șefului Ministerului Afacerilor Interne Anton Gerashchenko a transmis că, în Harkov, a avut loc un atac pe cale aeriană, în urma căruia a luat foc cazarma unei școli de zbor.

În Harkov, a fost efectuat un atac aerian asupra cazărmii școlii de zbor de pe Klochkovskaya 228. Barăcile sunt în flăcări”, a transmis, miercuri, consilierul șefului Ministerului Afacerilor Interne Anton Gerashchenko.

UPDATE 12:41

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valery Zaluzhny a declarat că rușii folosesc avioane cu rază lungă de acțiune și operațional-tactice, dar și arme cu rază lungă de acțiune, de înaltă precizie. Ținta ocupanților ruși – orașele pașnice.

Consilierul șefului Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei Anton Gerașcenko a transmis că piloții ruși au lovit în clădiri rezidențiale în locul bazei militare din Zhitomir. Numărul victimelor a crescut la patru morți, între care și un copil.

Serviciul de Stat ucrainean de Urgență a transmis că, în urma unui atac aerian la Zhitomir, zece case particulare din zona spitalului orășenesc au fost avariate în mod preliminar. Anterior, două persoane au murit, iar trei au fost rănite.

Clădirile rezidențiale din Zhitomir sunt în flăcări.

O serie de bombardamente s-au auzit în noaptea de marți spre miercuri în zona orașului Harkov.