• Șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, i-a adus astăzi un omagiu lui Alexei Navalnîi.
  • Mii de oameni și-au luat rămas bun de la Alexei Navalnîi la înmormântarea sa, astăzi, la Moscova, în prezența poliției.
  • Cel puțin 115 persoane au fost reținute în Rusia pentru că au adus vineri un omagiu liderului opoziției, potrivit grupului de monitorizare OVD-Info.

UPDATE ORA 20.00- Șapte uciși în atacul cu drone rusești asupra blocului de apartamente din Odesa

Un atac cu dronă rusească asupra unui bloc de apartamente din orașul-port Odesa, din sudul Ucrainei, a ucis cel puțin șapte persoane, inclusiv un copil de trei ani și o femeie cu un copil, au declarat autoritățile regionale.

„Salvatorii din Odesa tocmai au descoperit cadavrele unei mame cu un copil de trei luni”, a declarat ministrul de interne Ihor Klymenko într-o postare pe aplicația Telegram sâmbătă.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

UPDATE ORA 15.00 – Mama lui Navalnîi i-a adus flori în mormânt la o zi după ce mii de oameni au participat la înmormântarea lui de la Moscova

Mama și soacra liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi s-au numărat printre cei care i-au adus flori în mormântul lui la Moscova sâmbătă, la o zi după ce mii de oameni au transformat înmormântarea lui într-una dintre cele mai mari manifestări recente de disidență.

Poliția a păstrat o prezență puternică la cimitir, dar situația a fost calmă, a informat postul de televiziune independent rus Dozhd.

„Poliția îi lasă pe cei care doresc să-și ia rămas bun de la politician să treacă și nu grăbește pe nimeni”.

UPDATE ORA 14.00 – Un băiețel de trei ani s-a numărat printre cele patru persoane ucise într-un atac de noapte cu dronă rusă asupra orașului ucrainean Odesa

Un băiețel de trei ani s-a numărat printre cele patru persoane ucise într-un atac de noapte cu dronă rusă asupra orașului ucrainean Odesa, au declarat oficialii, ultimele victime civile ale unei campanii necruțătoare de bombardamente rusești.

Băiatul, despre care oficialii au spus că îl cheamă Timofii, a fost descoperit sub dărâmături la parter după grevă, a declarat primăria Odesa pentru Telegram.

Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei a raportat că patru persoane au fost ucise și opt persoane rănite în atac. Alte cinci persoane au fost salvate, se arată în comunicat.
Atacul a lăsat în ruină fațada unui bloc de apartamente.

„Una dintre dronele inamice a lovit o clădire de locuințe din Odesa. 18 apartamente au fost distruse”, a declarat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

UPDATE ORA 12.00 – Un atac cu dronă rusească a ucis cel puțin două persoane și a rănit opt

Un atac cu dronă rusească a ucis cel puțin două persoane și a rănit opt când s-a prăbușit într-un bloc de apartamente din orașul-port Odesa, din sudul Ucrainei, a declarat Volodimir Zelenski.

Între timp, un bloc de apartamente din Sankt Petersburg a suferit avarii după o „urgență”, au spus autoritățile ruse.

UPDATE ORA 10.00 – Rusia acumulează forțe mari în jurul Chasiv Yar, în estul Ucrainei

Rusia acumulează forțe mari în jurul Chasiv Yar, în estul Ucrainei, în timp ce încearcă să facă o descoperire în regiunea Donețk, a declarat vineri un oficial ucrainean. Illia Yevlash, purtătorul de cuvânt al grupului operațional care supraveghează prima linie de est, a declarat pentru Radio Free Europe/Radio Liberty că forțele ruse își concentrează eforturile pentru a face un impuls asupra orașului strategic de la vest de Bakhmut, care a căzut la Moscova în mai anul trecut, în speranța de a avansa. spre Kostiantynivka, Kramatorsk și Sloviansk.

UPDATE ORA 06.00 – Soția lui Vladimir Kara-Murza îl întâlnește pe Lord Cameron

Soția cetățeanului britanic-rus Vladimir Kara-Murza, care este închis în Siberia, l-a întâlnit pe David Cameron pentru a face eforturi pentru mai multe măsuri pentru a-i asigura eliberarea.

Kara-Murza a fost condamnat la 25 de ani de închisoare de către un tribunal de la Moscova în aprilie 2023 pentru „trădare”, după ce a vorbit împotriva invaziei ruse a Ucrainei.

Astăzi, soția sa Evgenia Kara-Murza l-a întâlnit pe Lord Cameron după ce a cerut guvernului britanic să ia măsuri mai concrete în cazul său. Ea a spus că este „foarte fericită” că întâlnirea a avut loc după o campanie îndelungată și a considerat-o ca „un semn de bunăvoință”.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, i-a adus astăzi un omagiu lui Alexei Navalnîi.

El a declarat că liderul opoziției ruse a rămas „o sursă de inspirație pentru mulți din Rusia și din afara ei” și că convingerile sale „nu vor dispărea”.

Mii de oameni și-au luat rămas bun de la Alexei Navalnîi la înmormântarea sa, astăzi, la Moscova, în prezența poliției, scrie Sky News.

Cel puțin 115 persoane au fost reținute în Rusia pentru că au adus vineri un omagiu liderului opoziției, potrivit grupului de monitorizare OVD-Info.

Navalnîi a murit la vârsta de 47 de ani într-o colonie penală din Arctica la 16 februarie, ceea ce a stârnit acuzații din partea susținătorilor săi că ar fi fost ucis.

Kremlinul a negat orice implicare a statului în moartea sa.