• Germania va oferi un nou pachet de sprijin pentru Ucraina în valoare de aproximativ 1 miliard de euro.
  • Programul va acoperi apărarea aeriană, armamentul și vehiculele terestre.
  • Boris Pistorius: Germania va continua să sprijine Ucraina cu ceea ce are nevoie

UPDATE 17.00

Doi săteni ucraineni au fost acuzați că au ajutat la ghidarea unui atac cu rachete care a ucis zeci de persoane în satul ucrainean Hroza.

UPDATE 16.00

Autoritățile ruse încearcă să amendeze un avocat proeminent al drepturilor omului judecat pentru că a criticat războiul din Ucraina.

Oleg Orlov, copreședinte al grupului pentru drepturile omului Memorial, câștigător al Premiului Nobel pentru Pace, a fost acuzat că a „discreditat” public armata rusă după ce a scris o postare pe Facebook în care a denunțat invazia din Ucraina.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI E CĂUTAT DE ARMATĂ
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

UPDATE 14.00

Numărul ucrainenilor uciși în atacul Hamas asupra Israelului a crescut la trei, potrivit unor oficiali.

Oleh Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, a declarat pe Facebook că nouă ucraineni au fost răniți în ostilități și că sunt în spital.

UPDATE 12.00

Statele Unite vor aloca Ucrainei un nou pachet de ajutor în valoare de 200 de milioane de dolari, care va include muniție de artilerie, a declarat șeful Pentagonului.

UPDATE 10.00

Presa belgiană relatează că Volodimir Zelenski se află la Bruxelles, unde are loc o reuniune a miniștrilor apărării din cadrul NATO. El este însoțit de ministrul, Roustem Oumierov.

UPDATE 8.00- Belgia va trimite Ucrainei avioane de luptă F-16 până în 2025

Belgia va trimite avioane de luptă F-16 în Ucraina începând din 2025, a declarat ministrul belgian al apărării, Ludivine Dedonder, la postul de radio Bel RTL.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Germania va oferi un nou pachet de sprijin pentru Ucraina în valoare de aproximativ 1 miliard de euro (866,7 milioane de lire sterline), a anunțat Ministerul Apărării.

Programul va acoperi apărarea aeriană, armamentul și vehiculele terestre, a adăugat acesta.

„Germania va continua să sprijine Ucraina cu ceea ce are nevoie – apărare aeriană, muniții și tancuri”, a declarat ministrul german al apărării, Boris Pistorius.

„Cu acest nou pachet de iarnă, creștem și mai mult gradul de pregătire operațională a forțelor armate ucrainene în lunile următoare.”