• Locuitorii din capitala Ucrainei au vorbit luni despre necesitatea unui ajutor occidental mai mare pentru a învinge Rusia.
  • Giovanni, un voluntar italian, a sugerat că recentele vizite ale unor înalți oficiali americani și europeni au contribuit la sentimentul de „siguranță relativă” din oraș.
  • În timp ce ambele tabere se pregătesc pentru un conflict în centrul industrial din estul Ucrainei, înalți oficiali americani au promis mai mult ajutor pentru a se asigura că Ucraina va învinge.

Locuitorii din capitala Ucrainei au vorbit luni despre necesitatea unui ajutor occidental mai mare
pentru a învinge Rusia.

Giovanni, un voluntar italian, a sugerat că recentele vizite ale unor înalți oficiali americani și europeni au contribuit la sentimentul de „siguranță relativă” din oraș.

Relativ sigur, există și o viață normală care se desfășoară. Și cred că și vizitele unor lideri americani și europeni importanți contribuie la acest sentiment, de fapt, contribuie la sentimentul de relativă siguranță aici și, de asemenea, la faptul că ucrainenii nu sunt uitați sau lăsați singuri de ei înșiși”, a spus Giovanni Keslener, un voluntar italian.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

În timp ce ambele tabere se pregătesc pentru un conflict în centrul industrial din estul Ucrainei, înalți oficiali americani au promis mai mult ajutor pentru a se asigura că Ucraina va învinge.

„Bineînțeles că nu avem suficient sprijin. Avem nevoie de avioane pentru a ne apăra cerul. Dar nu putem face nimic cu asta. Oricum, suntem fericiți să primim orice”, a spus Liudmila Symonenko, o pensionară din Ucraina.

În timpul unei vizite la Kiev, secretarii americani de stat și de apărare au declarat că au aprobat o vânzare de 165 de milioane de dolari de muniție și o finanțare de peste 300 de milioane de dolari pentru provizii. EVEN spune că fără aceste ajutoare, ucrainenilor le-ar fi imposibil să se apere de ura lui Putin.

Trebuie să înțelegem că primim ajutor tot timpul și că ar fi greu să ne descurcăm fără acest ajutor. Poate că am putea termina războiul în câteva săptămâni, putem vorbi mult despre ucraineni curajoși, dar fără arme ar fi imposibil să ne apărăm țara pentru o perioadă atât de lungă, ar fi imposibil să apărăm Mariupol, să apărăm estul Ucrainei sau să oprim atacurile”, a afirmat Evhen Krupskyi, un student din Kiev.