• Papa Francisc: „Victimele sunt din ce în ce mai numeroase, la fel ca oamenii care părăsesc țara, în special mame cu copii. Nevoia pentru asistență umanitară în această țară martiră crește dramatic cu fiecare oră.
  • Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a amintit și el, ieri, în timpul vizitei sale în Republica Moldova, că lumea întreagă e împotriva lui Putin în acest moment.
  • Președintele Republicii moldova, Maia Sandu, a declarat că e gata să ajute refugiații ucraineni.

Cu fiecare zi de război care trece, sunt tot mai mulți oameni care transmit mesaje de susținere pentru Ucraina, iar printre aceștia se numără și anumiți lideri de stat.

Un mesaj a venit și din partea Suveranului de la Vatican Papa Francisc.

În Ucraina curg râuri de sânge și lacrimi. Nu este doar o operațiune militară, ci un război care seamănă moarte, distrugere și durere. Victimele sunt din ce în ce mai numeroase, la fel ca oamenii care părăsesc țara, în special mame cu copii. Nevoia pentru asistență umanitară în această țară martiră crește dramatic cu fiecare oră. Sfântul Scaun e dispus să facă totul ca să ajute la obținerea păcii. Zilele astea doi cardinali au mers în Ucraina ca să îi ajute pe oameni. Prezența acestor doi cardinali acolo nu este doar prezența papei, ci a întregii suflări creștine, care vrea să se apropie și să spună «Războiul e o nebunie, vă rugăm să vă opriți, priviți toată această cruzime»”, a declarat Papa Francisc.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a amintit și el, ieri, în timpul vizitei sale în Republica Moldova, că lumea întreagă e împotriva lui Putin în acest moment.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

141 de țări de la ONU s-au ridicat și au condamnat agresiunile lui Putin, «spunând suntem alături de Ucraina» . Sper că acest mesaj ajunge la Putin, pentru că nu se aplică doar în cazul Ucrainei. S-ar aplica oricărui loc care s-a confruntat cu o asemenea agresiune”, a declarat secretarul de stat al SUA Antony Blinken.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, unul dintre prietenii lui Vladimir Putin, i-a cerut liderului de la Kremlin să oprească focul, în timp ce omologul său din Republica Moldova, Maia Sandu, a declarat că e gata să ajute refugiații ucraineni.

„În pofida provocărilor foarte mari…o vom face atât timp cât ne vor ține puterile”, a spus președintele Republicii Moldova Maia Sandu, cu referire la ajutorul pe care l-ar putea oferi refugiaților ucraineni.

Și prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, este un susținător al Ucrainei.

Putin va cădea. Războiul său de agresiune, războiul său împotriva Ucrainei este ceva ce aduce distrugeri unei țări complet inocente. Bombardează civili, atacă blocuri cu rachete și este absolut incredibil că democrația din Ucraina poate fi strivită în acest fel”, a declarat prim-ministrul britanic Boris Johnson.