• Ministerul rus al Apărării a anunțat că Rusia va deschide culoare umanitare spre teritoriul său, pentru evacuarea civililor ucraineni.
  • Administraţia Volodimir Zelenski a anunţat, însă, în mai multe rânduri, că nu acceptă culoarele de evacuare a civililor ucraineni spre Rusia sau Belarus.
  • În ultimele trei zile, armata rusă a anunţat armistiţii la nivel local pentru facilitarea funcţionării culoarelor umanitare în Ucraina, dar autorităţile ucrainene au denunţat încălcări ale acordurilor de suspendare a ostilităţilor.

Ministerul rus al Apărării a anunţat, joi seară, că va crea zilnic, prin decizie unilaterală, culoare umanitare pentru evacuarea civililor ucraineni spre teritoriul Rusiei şi, prin coordonare cu armata ucraineană, spre alte direcţii.

Anunţăm oficial deschiderea de culoare umanitare, în mod unilateral, spre Federaţia Rusă, zilnic de la ora 10.00, fără nicio coordonare, şi în alte direcţii prin coordonare cu partea ucraineană. Garantăm securitate completă în teritoriile aflate sub controlul forţelor armate ruse„, a declarat Mihail Mizinţev, directorul Centrului de Control din cadrul Ministerului rus al Apărării, citat de agenţia Interfax şi de cotidianul L’Echo.

Administraţia Volodimir Zelenski a anunţat în mai multe rânduri că nu acceptă culoare de evacuare a civililor ucraineni spre Rusia sau Belarus.

Recomandări

HAVE MORE BABIES, SAVE THE PLANET
ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
UEFA, CONTRA VÂNĂTORILOR DE SELFIE
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII

În ultimele trei zile, armata rusă a anunţat armistiţii la nivel local pentru facilitarea funcţionării culoarelor umanitare în Ucraina, dar autorităţile ucrainene au denunţat încălcări ale acordurilor de suspendare a ostilităţilor.