• Aproximativ 386 de membri ai Dumei Ruse au fost adăugați pe lista sancțiunilor, a spus guvernul.
  • Potrivit sancțiunilor, deputaților ruși, care au votat pentru independența DNR și LNR, le este interzis să călătorească în Regatul Unit și să dețină active în stat.
  • Peste 500 de persoane au fost sancționate de către autoritățile britanice, până în prezent, ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei.

Marea Britanie a impus sancțiuni împotriva a 386 de deputați ruși care au votat pentru independența republicilor populare Donețk (DNR) și Lugansk (LNR).

Aproximativ 386 de membri ai Dumei Ruse au fost adăugați pe lista sancțiunilor, a spus Biroul pentru afaceri externe, într-o postare pe Twitter.

Potrivit sancțiunilor, deputaților ruși, care au votat pentru independența DNR și LNR, le este interzis să călătorească în Regatul Unit și să dețină active în stat.

Ministrul britanic de Externe Liz Truss a declarat că Regatul Unit îi vizează pe cei complici la invazia ilegală a Ucrainei de către Putin și pe cei care susțin acest război barbar.

Nu vom scăpa de presiune și vom continua să strângem șurubul asupra economiei ruse prin sancțiuni. Împreună cu aliații noștri, stăm ferm alături de prietenii noștri ucraineni. Vom continua să sprijinim Ucraina cu ajutor umanitar, arme defensive și muncă diplomatică pentru a izola Rusia la nivel internațional”, a declarat ministrul britanic de Externe Lizz Truss.

Peste 500 de persoane au fost sancționate de către autoritățile britanice, până în prezent, ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei.