Meduza: Rusia va interzice bărbaților care au vârsta de recrutare să părăsească țara după „referendumurile” din Ucraina

CHERNIVTSI, UKRAINE - MARCH 09: A photo taken from Ukrainian border shows Ukrainian refugees, leaving their country due to Russia's ongoing attacks on Ukraine, wait for passport control at the border post to enter the town of Siret in Romania, on March 09, 2022 in Chernivtsi, Ukraine. Pablo Garcia Sacristan / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Autoritățile ruse vor închide granițele pentru bărbații cu vârste de mobilizare, scrie Kyiv Independent. Potrivit postului de presă independent rus Meduza, interdicția va intra în vigoare după încheierea referendumurilor false din cele patru regiuni ocupate ale Ucrainei.

Postul de știri a citat două surse de la Kremlin care au declarat că cea mai probabilă dată la care frontierele vor fi închise este 28 septembrie.

A doua sursă, de asemenea apropiată Kremlinului, spune că acest lucru se va întâmpla „după referendumurile” care au loc în autoproclamatele republici Donețk și Lugansk și în teritoriile ocupate din regiunile ucrainene Herson și Zaporojie.

Acestea se vor încheia în seara zilei de 27 septembrie.

A doua sursă a adăugat că vor exista un fel de „vize de ieșire” : pentru a părăsi Rusia, bărbații vor trebui să obțină permisiunea biroului de înregistrare și recrutare militară.

Decizia președintelui Vladimir Putin de a ordona prima mobilizare militară a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial a dus la fuga din țară a numeroși bărbați de vârstă militară, provocând cozi la frontiere și epuizarea biletelor de avion către străinătate.

Unii au recurs la metode inedite, trecând granița cu Georgia pe trotinete pentru a nu sta la enormele cozi de mașini.

Exit mobile version