• Regimul de represiune s-a intensificat dupa 2014, susține Putin.
  • Putin spune că refuză o soluție pașnică la situația din Donbas.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut producătorilor ruși de echipamente militare să își sporească producția și să crească livrările către trupele rusești. De asemenea, el urma să țină marți un discurs important în fața țării – pentru ca mai apoi să îl amâne pentru miercuri fără explicații.

Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie au anunțat marți planurile pentru referendumuri. Putin continuă prin a ordona o mobilizare parțială a rezervelor rusești – spunând că un decret în acest sens a fost deja semnat.

Vom vorbi despre demersurile de protejare a suveranității noastre, de susținere a voinței și dorinței cetățenilor noștri de a-și decide singuri voința”, declară Putin. El spune că țările occidentale încearcă să blocheze orice independență și dezvoltare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Regimul de represiune s-a intensificat dupa 2014. Intimidarea împotriva Rusiei a devenit barbarică, spune Putin.

Ministrul Apărării a fost însărcinat de către mine să determine statutul legal al regiunii. Spun public, pentru prima data, a fost o reactie pozitivă la propunerile noastre de asigurare a securitatii Rusiei. Subliniez. Vom face tot ce putem pentru a asigura desfaășurarea referendumurilor”, susține Vladimir Putin.

Subliniez că este o mobilizare parțială. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. Cei care vorbesc despre atac nuclear, trebuie să-și amintească că Rusia are arme nucleare mai performante decât Occidentul, așă că, dacă integritatea țării va fi pusă în pericol, vom acționa”, spune președintele rus.