• Fostul preşedinte al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev a publicat o hartă cu teritoriul Ucrainei împărţit de mai multe ţări, printre care şi România.
  • Aşa cum arată harta trasată de Medvedev, Ucraina ar mai rămâne doar cu teritoriile din jurul capitalei Kiev.
  • Teritoriile Ucrainei ar fi împărţite de Rusia, Polonia, România şi Ungaria, în timp ce Belarusul, principalul aliat al Moscovei, nu ar primi nicio regiune.

Fostul preşedinte al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, care ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a publicat o hartă cu teritoriul Ucrainei împărţit de mai multe ţări, printre care şi România, potrivit contului său de Telegram.

Aşa cum arată harta trasată de Medvedev, Ucraina ar mai rămâne doar cu teritoriile din jurul capitalei Kiev, în timp ce restul provinciilor sale ar fi alipite ţărilor învecinate, potrivit The Odessa Journal.

Teritoriile Ucrainei ar fi împărţite de Rusia, Polonia, România şi Ungaria, în timp ce Belarusul, principalul aliat al Moscovei, nu ar primi nicio regiune.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Medvedev susţine că harta a fost creată de „analişti occidentali“, însă nu i-a nominalizat. Tot estul şi sudul Ucrainei i-ar reveni Federaţiei Ruse, iar partea de vest ar aparţine Poloniei.

De asemenea, zona de nord ar fi împărţită între Rusia şi Polonia, în timp ce regiunea Uzhgorod ar reveni Ungariei. România ar prelua provinciile Cernăuţi şi Viniţa, iar Ucraina ar mai rămâne doar cu regiunea Kiev.

Mesajul de la Kremlin vine în întâmpinarea Zilei Statalității Ucrainei, sărbătoare decretată în 2021 de președintele Ucrainei Volodimir Zelenski.

Liderul de la Kiev a transmis, recent, un mesaj încurajator pentru poporul ucrainean. Președintele a spus că poporul său va sărbători Ziua Statului Ucrainean, în ciuda războiului brutal cu care se confruntă, potrivit Capital.

De asemenea, Zelenski a subliniat că ziua statalităţii ucrainene va afirma „legătura ucrainenilor care trăiesc acum cu multe generaţii ale poporului nostru”.

„Mâine începe o săptămână importantă şi simbolică. Săptămâna în care vom sărbători pentru prima dată Ziua Statului Ucrainean, la 28 iulie, pentru prima dată. Sărbătorim în timpul unui război atât de brutal – în a şasea lună a acestuia.”

În ciuda visului dezintegrator al fostului președinte rus, Zelenski a explicat că păstrarea unității este „cea mai importantă sarcină națională” în momentul de față.

„După tot prin ce a trecut poporul nostru, după tot ceea ce am învăţat de-a lungul secolelor, ucrainenii nu vor renunţa niciodată la independenţa lor. Şi nu se vor rupe din interior, aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori. Nu şi de data aceasta!”

Sursă: Telegram