• George Soros spune că președintele rus Vladimir Putin trebuie învins.
  • Miliardarul Soros precizează că Putin ar putea închide gazul către toată Europa.
  • Acesta susține că Xi al Chinei ar putea să nu obțină un al treilea mandat.

Finanțatorul miliardar George Soros a declarat marți că invazia Rusiei în Ucraina ar putea fi începutul celui de-al Treilea Război Mondial, astfel încât cea mai bună modalitate de a păstra civilizația liberă este ca Occidentul să învingă forțele președintelui Vladimir Putin.

Soros, în vârstă de 91 de ani, un manager legendar de fonduri speculative care și-a câștigat faima pariind împotriva lirei sterline în 1992, a prezentat războiul din Ucraina ca parte a unei lupte mai largi între societățile deschise și societățile închise, precum China și Rusia, care sunt în ascensiune.

„Invazia ar fi putut fi începutul celui de-al treilea război mondial și este posibil ca civilizația noastră să nu-i supraviețuiască”, a declarat Soros la Davos, potrivit unui text al discursului său publicat de biroul său.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Cea mai bună și poate singura modalitate de a ne păstra civilizația este de a-l învinge pe Putin cât mai curând posibil. Aceasta este concluzia finală”.

Soros a spus că Putin, care spune că „operațiunea specială” din Ucraina se desfășoară conform planului și va atinge toate obiectivele Kremlinului, crede acum că invazia a fost o greșeală și se pregătește să negocieze o încetare a focului. „Dar încetarea focului este de neatins pentru că nu se poate avea încredere în el”, a spus Soros. „Cu cât Putin devine mai slab, cu atât devine mai imprevizibil”.

Soros a declarat că Uniunea Europeană trebuie să înțeleagă că Putin ar putea opri gazele naturale rusești, care reprezintă acum aproximativ 40% din nevoile Europei, „cât timp doare cu adevărat”.

Invazia Rusiei din 24 februarie în Ucraina a ucis mii de oameni, a strămutat alte milioane de persoane și a generat temeri legate de cea mai gravă confruntare între Rusia și Statele Unite de la Criza rachetelor din Cuba din 1962.