• Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Şoigu, a transmis, miercuri, că ruşii au preluat controlul în oraşul ucrainean Herson.
  • Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat instaurarea controlului asupra oraşului Herson.
  • Ocuparea oraşului Herson a fost confirmată şi în presa rusă, potrivit CNN.

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Şoigu, a transmis, miercuri, 03 martie 2022, că ruşii au preluat controlul în oraşul ucrainean Herson.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat instaurarea controlului asupra oraşului Herson. Ocuparea oraşului Herson a fost confirmată şi în presa rusă, potrivit CNN.

Presa rusă l-a citat pe purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konaşenkov.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Infrastructura civilă, facilităţile de susţinere a vieţii şi transportul urban funcţionează normal”, a declarat Igor Konaşenkov, potrivit agenţiei de presă de stat TASS.

„Negocierile continuă între comandamentul rus și administrațiile regionale și orășenești pentru a discuta despre funcționarea infrastructurii sociale și asigurarea legii, ordinii și securității publice”, a spus Konașenkov, potrivit unui raport Interfax.

Convoiul de trupe rusești

Într-o fotografie transmisă pe Twitter de BNO News, un convoi uriaș de trupe rusești a putut fi văzut în orașul Herson.

Herson este un port important la Marea Neagră și pe râul Nipru și sediul unei importante industrii de construcții. Acesta este situat pe malul vestic al fluviului Nipru.