• Ministrul Cîmpeanu a anunțat că a semnat un ordin potrivit căruia cetățenii ucraineni și refugiații din Ucraina se pot înscrie în orice moment la facultate din România.
  • Aceștia pot veni să se înscrie la o universitate și fără acte care să ateste nivelul precedent de studii, cu obligația de a aduce, până la finalizarea studiilor academice, diplomele și actele de studii cu care s-au înregistrat în Ucraina.
  • Cetățenii ucraineni înscriși în universitățile românești beneficiază de finanțare de la bugetul de stat pentru anii universitari 2021 – 2022 și 2022 – 2023.

Tinerii din Ucraina se pot înscrie în facultățile din România, în orice moment doresc și chiar fără acte care să ateste nivelul de studiu anterior.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri seară, că a semnat un ordin potrivit căruia cetățenii ucraineni și refugiații din Ucraina se pot înscrie în orice moment la facultate, nu doar înainte de începutul semestrului 2, cum prevede regula.

De asemenea, pentru că sunt foarte multe situații ale unor tineri care doresc să se înscrie la universitate, dar nu au cu ei acte de studii cu care să dovedească nivelul parcurs până acum, Cîmpeanu spune că se pot prezenta, universitățile au dreptul să-i verifice, să le evalueze competențele și să le echivaleze aceste studii, cu obligația că până la finalizarea studiilor academice acești tineri să aducă diplomele și actele de studii cu care „s-au înmatriculat în universitatea din Ucraina”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

În plus, cetățenii ucraineni înscriși în universitățile românești beneficiază de finanțare de la bugetul de stat pentru anii universitari 2021 – 2022 și 2022 – 2023.

Ceilalți refugiați, care nu sunt cetățeni din Ucraina, nu vor beneficia de finanțare de la bugetul de stat, dar vor putea să urmeze în condițiile pe care le-am precizat cursuri universitare în România”, a adăugat Cîmpeanu.