• Kuleba a declarat că ororile văzute la Bucha au fost „doar vârful icebergului”, în timpul unei conferințe de presă susținute, luni, la Varșovia cu ministrul britanic de externe, Liz Truss.
  • Kuleba a mai spus că situații precum cea de la Bucha vor fi descoperite și în alte zone în care au avut loc lupte.
  • În timpul conferinței de presă, Liz Truss a cerut ca Rusia să fie suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că ororile văzute la Bucha, care se află la treizeci de kilometri nord-vest de Kiev, au fost „doar vârful icebergului”, în timpul unei conferințe de presă susținute, luni, la Varșovia cu ministrul britanic de externe, Liz Truss.

„Ucraina a câștigat bătălia pentru Kiev, dar războiul continuă. Ne pregătim pentru noua ofensivă, pe scară largă, a Rusiei în estul Ucrainei. Ei vor încerca să captureze mai multe teritorii în regiunile Donețk și Luhansk. Vor încerca să se înfigă și să se deplaseze în regiunea Kherson, vor încerca să captureze Mariupol”, a declarat Dmytro Kuleba.

Kuleba a mai spus că situații precum cea de la Bucha vor fi descoperite și în alte zone în care au avut loc lupte.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Ceea ce ați văzut, ororile pe care le-am văzut la Bucha, sunt doar vârful icebergului tuturor crimelor comise, până acum, de armata rusă în Ucraina. Și pot să vă spun fără exagerare și cu mare durere că situația din Mariupol este mult mai gravă în comparație cu ceea ce am văzut la Bucha și în alte orașe, precum și în orașele și satele din apropierea Kievului. Ororile de la Bucha, Mariupol și din alte locuri cer sancțiuni serioase din partea G7 și UE”, a adăugat Kuleba.

În timpul conferinței de presă, Liz Truss a cerut ca Rusia să fie suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului și a spus că nu ar trebui să existe „nicio discuție” despre eliminarea sancțiunilor impuse Rusiei în timp ce trupele sale rămân în Ucraina.