• Kremlinul a declarat anterior că va extinde restricțiile împotriva politicienilor britanici din cauza a ceea ce numește un val de isterie antirusească.
  • Ca răspuns la anunțul de sâmbătă al Ministerului rus de Externe, primul ministru scoțian Nicola Sturgeon a declarat că Putin este un criminal de război.
  • Ministrul scoțian cere condamnarea internațională – nu doar în cuvinte, ci și în acțiuni – împotriva Rusiei, care trebuie să fie cât mai puternică posibil.

După interdicția de călătorie impusă de Kremlin, ministrul scoțian Nicola Sturgeon afirmă că Scoția va izola și penaliza regimul Putin. Guvernul scoțian a promis sâmbătă să îl izoleze pe președintele rus Vladimir Putin și regimul său, în urma anunțului Moscovei privind interdicția de călătorie impusă politicienilor britanici.

Prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon a exprimat hotărârea guvernului său de a lua cele mai puternice măsuri posibile pentru a trage la răspundere regimul lui Putin pentru războiul său împotriva Ucrainei și pentru crimele comise împotriva poporului ucrainean.

„Putin este un criminal de război și nu mă voi abține să îl condamn pe el și pe regimul său. Scoția este hotărâtă să întreprindă cele mai puternice acțiuni posibile pentru a izola și penaliza regimul său și să facă tot posibilul pentru a sprijini poporul ucrainean”, a declarat Sturgeon într-un interviu acordat Sky News.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Trebuie să ne asigurăm că cei care sunt de partea libertății și a democrației lucrează împreună pentru a ne asigura că regimul lui Putin și rețeaua sa de oligarhi sunt cât mai izolate posibil”, a adăugat ea. Sturgeon a cerut o condamnare internațională sporită, nu sub forma unor cuvinte și declarații, ci sub forma unui sprijin pentru poporul ucrainean și pentru a se asigura că Kremlinul nu repetă acțiuni similare în viitor.

Sâmbătă, guvernul rus a anunțat o interdicție de călătorie împotriva a 14 politicieni britanici, ca represalii la sancțiunile impuse Moscovei de Downing Street. Printre politicienii sancționați se numără premierul Boris Johnson, ministrul de externe Liz Truss, ministrul apărării Ben Wallace și chiar primul ministru scoțian.

„Revine fiecărui lider să aleagă o tabără în această agresiune neprovocată. Eu sunt clar că sunt alături de Ucraina și împotriva lui Putin. Iar Scoția este clară – noi toți suntem alături de Ucraina.”