• Ministrul Energiei din Ucraina, Herman Galușenko, a transmis că personalul de la centrala nucleară Zaporijjea este epuizat fizic și psihic, membrii fiind luați ostatici de către trupele armatei ruse.
  • În prezent, în stație se află aproximativ 500 de soldați ruși și 50 de echipamente grele.
  • Galușcenko a cerut partenerilor internaționali să ia toate măsurile, astfel încât să interzică desfășurarea ostilităților în jurul centralelor nucleare.

Ministrul ucrainean al Energiei, Herman Galușcenko, a declarat, miercuri, că lucrătorii centralei nucleare Zaporijjea, capturate de ruși, sunt torturați. Aceștia ar fi fost forțați de către trupele armatei ruse să înregistreze un apel pentru propagandiștii ruși.

Ministrul Energiei din Ucraina, Herman Galușcenko, a transmis că personalul centralei nucleare Zaporijjea, ocupată de ruși, este torturat.

„Au fost ținuți ostatici de patru zile. Sunt epuizați fizic și psihologic”, a spus Galușcenko.

Recomandări

REZULTATELE EN AU FOST AFIȘATE
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
BERYL SE ÎNDREAPTĂ SPRE JAMAICA
BIDEN A GĂSIT VINOVATUL
TURCIA MERGE ÎN SFERTURI

Conform informațiilor disponibile, trupele de ocupație au forțat conducerea stației să noteze un apel pe care intenționează să îl folosească în scopuri propagandistice.

În prezent, în stație se află aproximativ 500 de soldați ruși și 50 de echipamente grele.

Galușcenko a cerut partenerilor internaționali să ia toate măsurile, astfel încât să interzică desfășurarea ostilităților în jurul centralelor nucleare, să ajute la retragerea trupelor de ocupație din instalațiile nucleare capturate și să închidă cerul deasupra Ucrainei.