• Elon Mask oferă internet prin satelit apărătorilor ucraineni.
  • Guvernul lui Zelensky a făcut apel la SpaceX prin Twitter.
  • SpaceX are 2.000 de sateliți Starlink pe orbită.

SpaceX vine în ajutorul Ucrainei cu internet prin satelit. Elon Musk spune că sateliții Starlink sunt activi deasupra Ucrainei, după ce a primit o solicitare pe Twitter din partea vicepremierului ucrainean Mykhailo Fedorov‎.

Acesta l-a rugat pe CEO-ul SpaceX să ajute Ucraina cu acces la internet prin Starlink, după ce rușii au distrus serviciile în multe zone din țară.

@elonmusk, în timp ce tu încerci să colonizezi Marte — Rusia încearcă să ocupe Ucraina. În timp ce rachetele voastre aterizează cu succes din spațiu, rachetele rusești atacă civilii ucraineni. Vă rugăm să furnizați Ucrainei stații Starlink și să le cereți rușilor să se opună” a scris Mykhailo Fedorov pe Twitter.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

După câteva ore a venit și răspunsul lui Elon Musk, care spune că sateliții Starlink sunt activi deasupra Ucrainei.

Serviciul Starlink este acum activ în Ucraina. Mai multe terminale sunt pe traseu”, a spus miliardarul care oferă un serviciu de conectare la internet fără necesitatea de a avea cablu de fibră optică.

Utilizatorii se pot conecta la semnalul transmis de sateliți pe Pământ cu ajutorul unor aparate comercializate de SpaceX. Compania lui Elon Musk a lansat peste 2.000 de sateliți Starlink din 2018 și are de gând să pună alți 12.000 pe orbită.

Minstrul ucrainean Fedorov a făcut apeluri și la Facebook, Instagram, YouTube, Netflix și Google să blocheze accesul invadatorilor.