• Rusia continuă să-și intensifice ofensiva în estul Ucrainei, unde se duc lupte grele pentru orașul Izium,
    dar și la uzina Azovstal.
  • Mykhailo Samus, director New Geopolitics Research Network de la Kiev, crede că atacurile armatei lui Putin vor fi tot mai puternice.
  • Igor Fedyk, expert New Geopolitics Research Network pentru Europa de sud-est, spune că o țintă importantă pe acest traseu, este orașul Nikolaev.

Armata lui Putin continuă atacurile din Ucraina și se concentrează în estul țării. Mykhailo Samus crede că rușii încearcă să creeze un coridor între Transnistria și Crimeea. În opinia lui Igor Fedyk, capturarea orașului Nikolaiev este dificilă.

Rusia continuă să-și intensifice ofensiva în estul Ucrainei, unde se duc lupte grele pentru orașul Izium, dar și la uzina Azovstal în care, conform ucrainenilor, sunt peste o sută de civili și peste o mie de luptători.

Mykhailo Samus, director New Geopolitics Research Network de la Kiev, crede că atacurile armatei lui Putin vor fi tot mai puternice. Mai ales după înfrângerile suferite în alte zone ale Ucrainei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

,,Au nevoie să își fixeze obiective parțiale, pentru această operațiunea militară. Cred că vor fi aceleași, dar vor încerca să se focuseze pe partea de sud, în zona Odesa, și vor încerca să facă un coridor între Transnistria și Crimeea„.

Igor Fedyk, expert New Geopolitics Research Network pentru Europa de sud-est, spune că o țintă importantă pe acest traseu, este orașul Nikolaev. Însă, șansele rușilor pentru atingerea obiectivului sunt minime.

,,Nu vedem posibilitatea ca rușii să înceapă mutarea trupelor din Herson la Nikolaiev, pentru că podul strategic de la Herson este sub control ucrainean. Așa că este foarte dificil pentru ruși să conducă această operațiune către Odesa„.