• Peste 500 de militari francezi sunt deja dislocați în România și peste 300 în Estonia.
  • În total, puțin peste 1.500 de militari francezi sunt desfășurați în prezent.
  • Alți peste 8.000 de soldați sunt în stare de alertă și pot fi mobilizați în orice moment dacă amenințarea crește.

Franța trimite militari către România. În fața agresiunii rusești din Ucraina, ideea este de asemenea de a proteja țările membre NATO care ar putea fi amenințate la rândul lor de Moscova. În această duminică, soldații și avioanele franceze și-au părăsit baza în acest scop. La Gap (Hautes-Alpes), acești militari au avut la dispoziție doar câteva ore pentru a-și pregăti misiunea.

Aproape o sută de bărbați și femei se pregăteau să părăsească baza pentru a pleca în România. Acest regiment este acum unul dintre cele mai angajate din armata franceză. Escadrila va fi echipată cu câteva zeci de vehicule blindate, în principal tancuri pentru misiuni de recunoaștere. Obiectivul este de a proteja frontierele Europei.

În cadrul NATO, peste 500 de militari francezi sunt deja dislocați în România și peste 300 în Estonia. Contingente franceze sunt, de asemenea, mobilizate în Polonia. De joi și de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, echipajele forțelor aeriene decolează de mai multe ori pe zi la bordul unui A330 pentru a realimenta avioanele de vânătoare franceze în plin zbor și la peste 600 km/h. Acestea sunt mobilizate pentru a proteja în principal spațiul aerian polonez. Aceste misiuni de apărare aeriană sunt programate de două ori pe zi.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În total, puțin peste 1.500 de militari francezi sunt desfășurați în prezent. Iar pentru ei, cuvântul de ordine este clar. După cum explică Hervé Grandjean, purtătorul de cuvânt al Ministerului Forțelor Armate, scopul este de a proteja zona din jurul Ucrainei și a Rusiei de orice tentativă de incursiune rusă în aceste teritorii. Și, astfel, acești soldați protejează Europa și Franța. Cu toate acestea, el a adăugat că acești 1.500 de soldați francezi nu sunt destinați să pătrundă nici în spațiul aerian ucrainean, nici la sol în Ucraina.

În prezent, alți puțin peste 8.000 de militari sunt în stare de alertă și pot fi mobilizați în orice moment dacă amenințarea crește.