• Nava de luptă a Rusiei – „Moskva” – s-a scufundat în timp ce era remorcată la destinație în timpul unei furtuni.
  • Anterior, reprezentanții autorităților ucrainene au raportat că nava de luptă Moskva a fost atacată de rachete ucrainene Neptun.
  • În urmă cu exact 110 ani, în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, în Atlantic, cel mare mare vapor de pasageri – Titanic – s-a scufundat.

Nava de luptă a Rusiei – „Moskva” – s-a scufundat în Marea Neagră în timp ce, în mijlocul unei furtuni, era remorcată la destinație, a raportat joi seară Ministerul rus al Apărării.

Potrivit autorității, așa cum s-a raportat anterior, echipajul crucișătorului a fost evacuat pe navele Flotei Mării Negre din zonă.

Anterior, joi, Ministerul rus al Apărării a declarat că nava de luptă Moskva a fost grav avariată, în urma unei detonări de muniție provocată de un incendiu și că echipajul a fost evacuat pe navele flotei din zonă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Reprezentanții autorităților ucrainene au raportat însă că nava de luptă Moskva a fost atacată de rachete ucrainene Neptun. Rusia nu recunoaște acest lucru.

În urmă cu exact 110 ani, în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, în Atlantic, pe drumul de la Southampton, Marea Britanie, spre New York, SUA, lovind un aisberg, cel mare mare vapor de pasageri – Titanic – s-a scufundat.

Crucișătorul „Moskva” este nava amiral a Flotei Mării Negre, nava principală a Proiectului 1164 „Atlant”. Aceasta a fost comandată în 1983 sub numele de „Slava”. În 1996, crucișătorul a primit numele actual. Armamentul principal de atac al navei este format din 16 lansatoare de rachete P-1000 „Vulkan”.