• Națiunile Unite au declarat că aproape 500 de civili au fost evacuați în două operațiuni anterioare cu ajutorul lor.
  • Azovstal, un complex vast din epoca sovietică format din depozite, cuptoare, tuneluri și căi ferate în orașul Mariupol din sud-estul Ucrainei, a devenit un punct central al războiului în ultimele săptămâni.
  • Zelenski a cerut Rusiei să îi elibereze sau să îi schimbe pe cei rămași la Azovstal în comentariile făcute vineri prin videoconferință cu Chatham House, think tank-ul britanic.

Un al treilea grup de civili a fost evacuat vineri din labirintul de buncăre de sub uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, au declarat oficialii, în timp ce armata ucraineană contraatacă împotriva forțelor rusești din est, scrie The Wall Street Journal.

Andriy Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a scris pe Telegram că evacuarea era în curs de desfășurare.

Națiunile Unite au declarat că aproape 500 de civili au fost evacuați în două operațiuni anterioare cu ajutorul lor.

Recomandări

SCUMPUL MAMII
MACRON LUPTĂ CU FAKE-NEWS PE UCRAINA
„RĂSĂ” AȘA
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
BIDEN FAC ECHIPĂ CU OBAMA ȘI CLINTON

În cursul zilei de vineri, agenția de presă de stat rusă RIA Novosti a raportat că două autobuze cu 25 de civili, inclusiv cinci copii, au părăsit uzina Azovstal și au fost transferate la Bezimenne, un oraș la est de Mariupol, în Ucraina, unde rușii au un centru de procesare pentru a verifica telefoanele, bunurile și documentele persoanelor evacuate.

Azovstal, un complex vast din epoca sovietică format din depozite, cuptoare, tuneluri și căi ferate în orașul Mariupol din sud-estul Ucrainei, a devenit un punct central al războiului în ultimele săptămâni.

Soldații ucraineni au continuat să reziste în timp ce Rusia și-a intensificat bombardamentele asupra uzinei.
Forțele terestre rusești au blocat Azovstal și au atacat unele părți ale acesteia în ultimele 24 de ore, sprijinite de avioane de război, a declarat vineri Statul Major General ucrainean.

Zelenski a cerut Rusiei să îi elibereze sau să îi schimbe pe cei rămași la Azovstal în comentariile făcute vineri prin videoconferință cu Chatham House, think tank-ul britanic.

Dacă omoară oameni care pot fi schimbați ca prizonieri de război sau pur și simplu eliberați ca civili sau pot fi ajutați ca răniți sau răniți, civili și militari deopotrivă, dacă îi distrug, nu cred că putem avea discuții diplomatice cu ei după aceea” a spus el.