• Preşedintele ucrainean a avertizat că invazia Rusiei în Ucraina este doar începutul şi că Moscova are planuri de a cuceri alte ţări.
  • Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei, citat de TASS, a spus că un control deplin asupra sudului Ucrainei i-ar oferi acces la Transnistria, o parte separatistă a Moldovei.
  • Ministerul de Externe al Republicii Moldova a declarat că l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Moscovei pentru a-şi exprima „profunda îngrijorare” cu privire la comentariile generalului. Moldova a declarat că este neutră. Moldova a trimis, ieri, un amplu chestionar câtre UE. Chestionarul este o parte importantă a procesului de aderare la UE.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat că invazia Rusiei în Ucraina este doar începutul şi că Moscova are planuri de a cuceri alte ţări, după ce un general rus a declarat că vrea să deţină controlul total asupra sudului Ucrainei, relatează Reuters.

„Toate naţiunile care, ca şi noi, cred în victoria vieţii asupra morţii, trebuie să lupte alături de noi. Ele trebuie să ne ajute, pentru că suntem primii la rând. Şi cine va fi următorul?” a declarat Zelenski într-un discurs video, în cursul nopţii.

Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei, a fost citat de TASS spunând că un control deplin asupra sudului Ucrainei i-ar oferi acces la Transnistria, o parte separatistă a Moldovei.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Pe Twitter, Ministerul ucrainean al Apărării a spus că declaraţiile lui Minnegaev au arătat că Rusia nu îşi mai ascunde intenţiile.

„Moscova a recunoscut acum că obiectivul celei de-a doua faze a războiului nu este victoria asupra <<naziştilor>>, ci pur şi simplu ocuparea estului şi sudului Ucrainei. Imperialismul aşa cum este”.

Ministerul de Externe al Republicii Moldova a declarat că l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Moscovei pentru a-şi exprima „profunda îngrijorare” cu privire la comentariile generalului. Moldova a declarat că este neutră. Moldova a trimis, ieri, un amplu chestionar câtre UE. Chestionarul este o parte importantă a procesului de aderare la UE.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Jalina Porter, a declarat că Washingtonul susţine ferm suveranitatea Moldovei.