Numărul persoanelor decedate în urma atacului cu rachete asupra gării din Kramatorsk a ajuns la 50

Sursă: Mediafax Foto
  • Bilanțul morților în urma atacului cu rachete asupra gării din Kramatorsk, Ucraina, a crescut la 50 de persoane, a declarat Pavlo Kirilenko, șeful administrației militare din regiunea Donețk.
  • Într-o actualizare pe Telegram, Kirilenko a declarat că 50 de persoane au murit, dintre care cinci erau copii, adăugând că 12 persoane au murit după ce au fost duse la spital.
  • Dintre cei 98 de răniți care au fost duși la unități medicale, 16 erau copii, 46 erau femei și 36 erau bărbați, a precizat el.

Bilanțul morților în urma atacului cu rachete asupra gării din Kramatorsk, Ucraina, a crescut la 50 de persoane, a declarat Pavlo Kirilenko, șeful administrației militare din regiunea Donețk, citat de CNN.

Într-o actualizare pe Telegram, Kirilenko a declarat că 50 de persoane au murit, dintre care cinci erau copii, adăugând că 12 persoane au murit după ce au fost duse la spital.

În acest moment, 98 de persoane au fost duse la spitale. Ne așteptăm ca și alte victime să ceară ajutor medical în decurs de una sau două zile, astfel încât numărul victimelor va fi în continuă schimbare”, a scris Kirilenko.

Dintre cei 98 de răniți care au fost duși la unități medicale, 16 erau copii, 46 erau femei și 36 erau bărbați, a precizat el.

Într-o declarație anterioară pe Telegram, Kirilenko spusese că stația a fost lovită de o rachetă Iskander. Această ultimă declarație actualizează faptul că a fost folosită o rachetă Tochka-U.

Aproximativ 4.000 de persoane se aflau în gara din Kramatorsk atunci când aceasta a fost atacată cu rachete. Cei mai mulţi erau femei, copii şi bătrâni, a declarat primarul oraşului ucrainean.

Ministerul rus al Apărării a sugerat că Ucraina şi-a atacat propriul popor, în timp ce a negat responsabilitatea pentru atacurile cu rachete asupra gării din Kramatorsk care s-au soldat cu peste 30 de morţi, potrivit agenţiei de stat din Rusia RIA.