• Actrița de origină rusă Masha Mashkova, fiica actorului Vladimir Mashkov, se împotrivește războiului și acțiunilor lui Vladimir Putin, în timp ce tatăl său s-a remarcat prin acțiuni de susținere a liderului de la Kremlin.
  • Într-un videoclip postat pe contul său de Instagram, actrița spune că războiul va putea fi oprit.
  • Vladimir Mashkov a fost printre cei care au vorbit la mitingul-concert de pe 18 martie, organizat de Putin.

Familia e familie, până când intervin credințele. Actrița rusă Masha Mashkova, fiica renumitului actor Vladimir Mashkov, din Rusia, a vorbit într-un interviu pentru CNN despre discursul pe care l-a ținut tatăl ei la concertul grandios de pe stadionul de la Lujniki. Chiar dacă ea este de partea poporului ucrainean, tatăl său încearcă să o convingă că rușii sunt nevinovați.

Am vorbit ieri la telefon cu tatăl meu, I-am spus că merg la un interviu cu CNN și am întrebat dacă pot spune aici ceea ce mi-a spus. El a spus da. Și mi-a cerut să mă întorc imediat în Rusia cu fiicele mele, să fiu o rusoaică bună, să-mi cer iertare pentru trădare”, a povestit actrița Masha Mashkova.

„Îmi rupe inima faptul că mulți ruși, inclusiv tatăl meu, cred că o astfel de violență este justificată”, a spus actrița.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De asemenea, cu puțin timp înainte de a apărea la CNN, Masha a postat un videoclip împotriva războiului pe contul său de Instagram.

Apelul începe cu o mărturisire.

Dragi prieteni și colegi din Rusia, știu că mie îmi e mai ușor să vorbesc acum, fiind într-o altă țară…astfel, nu mă vor lua în dubă, maxim ce îmi vor face e să mă numească trădătorul și dușmanul poporului. Vreau să mă adresez fiecăruia care înțelege ce se întâmplă acum cu țara noastră, cu noi. Fiecăruia care trăiește acum cu frică, simte durere și nu știe cum să trăiască mai departe. Fiecăruia care citește Novaia Gazeta (n. red. noul ziar), Meduzu, care se uită la emisiunile lui Gordeev și Dudi. Celor care se uitau la Dojdi (n. red. canalul RAIN, în engleză), până când nu l-au închis. Care ascultau Echo (n. red. post radio), până când nu l-au închis. Suntem mulți, cu siguranță ne vom descurca! Vom putea opri acest groaznic și nedrept război pe care l-a pornit președintele nostru”, a spus actrița în mesajul său de pe Instagram.

Masha Mashkova locuiește în SUA de peste șase ani, cu soțul și fiicele ei. Tatăl ei, Vladimir Mashkov, a fost printre cei care au vorbit la mitingul-concert de pe 18 martie, organizat de Putin.