• O jurnalistă a intrat în direct cu o pancartă, spunând să rușii sunt mințiți.
  • Aceasta le-a adus la cunoștință telespectatorilor despre crimele de război din Ucraina.
  • Aceasta a fost arestată și poate risca până la 15 ani de închisoare.

O jurnalistă a unui post TV din Rusia a vrut să oprească dezinformarea populației. În timpul buletinului principal de știri, aceast a scris pe o pancartă „Sunteți mințiți”, deoarece rușii nu știu despre războiul din Ucraina, fiindu-le livrate alte informații.

Marina Ovsyannikova a intrat în fugă în platoul de filmare al transmisiunii Channel One și a strigat „Opriți războiul! Nu războiului!”. „Nu credeți propaganda! Ei vă mint aici. Rușii împotriva războiului”, mai scria pe pancarta acesteia. Cu toate acestea, înainte, a fost o susținătoare a invaziei.

În tot acest timp, prezentatoarea vorbea din ce în ce mai tare, în încercarea de a o acoperi, pentru a nu se mai auzi. Eforturile prezentatoarei au fost în zadar, deoarece mesajul transmis de Marina Ovsyannikova a fost văzut și auzit de către telespectatori, conform The Guardian.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
Sursă foto: Captură Youtube

Marina le-a cerut oamenilor să iasă în stradă

Din păcate, timp de mai mulți ani, am lucrat la Channel One și am lucrat la propaganda Kremlinului. Îmi este foarte rușine de acest lucru în acest moment. Mi-e rușine că mi s-a permis să spun minciuni de pe ecranul televizorului. Mi-e rușine că am permis zombificarea poporului rus.

Am tăcut în 2014, când acest lucru abia începea. Nu am ieșit să protestăm când Kremlinul l-a otrăvit pe Navalny. Doar noi avem puterea de a opri toată această nebunie. Mergeți la proteste! Nu vă fie frică de nimic! Nu ne pot închide pe toți.”, a spus Marina.

Am privit în tăcere acest regim antiuman, iar următoarele 10 generații nu vor putea să se curețe de rușinea acestui război fratricid. Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o crimă, iar Rusia este agresorul. Responsabilitatea pentru această agresiune se află pe umerii unei singure persoane: Vladimir Putin, a spus aceasta.

Grupul pentru drepturile omului OVD-Info a spus că Marina Ovsyannikova a fost arestată după doar câteva momente și că este reținută într-o secție de poliție din Moscova.

Marina ar putea fi condamnată la închisoare în conformitate cu o legislație rusă ce a fost introdusă de curând. Legea incriminează răspândirea așa-numitelor „știri false” despre armata rusă, iar persoanele care sunt declarate vinovate, în conformitate cu această lege, ar putea fi condamnate la 15 ani de închisoare.