O fetiță ucraineană a condus împuşcată, prin mine, pentru a salva doi răniți

fetiță din Ucraina
  • O fetiță de 15 ani din Popasna, Ucraina, a condus 30 de kilometri pe un drum minat, împuşcată.
  • Potrivit presei ucrainene, fata nu numai că a reuşit să evite bombele de pe drumul spre Bakhmut puse de ruşi, dar a supravieţuit şi când militarii au deschis focul asupra maşinii sale.
  • Armata a adăugat că 16 atacuri masive de artilerie au lovit oraşe şi sate din regiunea Luhansk, în special Rubizhne şi Popasna.

O fetiță de 15 ani din Popasna, Ucraina, a condus 30 de kilometri pe un drum minat, împuşcată, pentru a salva doi bărbaţi aflaţi în maşină. „Aveam nevoie urgentă de ajutor pentru a nu pierde prea mult sânge„, spune fata.

Fata era pasageră într-o maşină atacată de ruşi. Ea şi alţi patru adulţi au fost răniţi, iar micuţa eroină a decis să se urce la volan şi să conducă, pentru că aveau nevoie urgentă de ajutor.

A fost împuşcată şi rănită la ambii genunchi, dar a condus peste 30 de kilometri pe un drum minat pentru a salva doi bărbaţi din maşină, răniţi mai grav.

Este gestul eroic al unei fete de 15 ani din Popasna, în regiunea Luhansk din Ucraina, care se află în aceste zile sub un puternic atac rusesc.

Fetița şi-a spus povestea în faţa camerei

Întinsă pe un pat de spital, epuizată, dar în sfârşit în siguranţă, tânăra şi-a spus povestea în faţa camerei unui jurnalist ucrainean, iar videoclipul, care a fost distribuit pe Youtube, a devenit imediat viral.

Potrivit presei ucrainene, fata nu numai că a reuşit să evite bombele de pe drumul spre Bakhmut puse de ruşi, dar a supravieţuit şi când militarii au deschis focul asupra maşinii sale.

Aveam nevoie urgentă de ajutor pentru a nu pierde prea mult sânge”, spune fata într-un videoclip: „minele de pe şosea erau ca o tablă de şah. Apoi era cadavrul unei femei şi un stâlp în mijlocul drumului, dar am reuşit să trec”.

Serhii Haidai, şeful administraţiei militare regionale din Luhansk, a împărtăşit şi el videoclipul fetei, lăudând actul eroic al acesteia: „În Popasna, o fată de 15 ani rănită de gloanţe a condus o maşină timp de 30 de kilometri pe drumul minat şi atacat pentru a lua doi bărbaţi cu răni de proiectile„.

Armata a adăugat că 16 atacuri masive de artilerie au lovit oraşe şi sate din regiunea Luhansk, în special Rubizhne şi Popasna.