• Comandantul adjunct al Regimentului Azov a declarat că primii 20 de cetățeni au părăsit uzina.
  • Căpitanul Azovstal a transmis că de la ora 06.00 au așteptat sosirea convoiului de evacuare care nu a sosit până la ora 6.25.
  • Discuțiile sunt în desfășurare cu privire la eliberarea celor 1000 de civili încă blocați, printre care se numărăi femei, bătrâni și copii.

Civilii din Azovstal sunt lăsați, ușor, ușor, să plece în siguranță din buncăre. Astăzi, Comandantul adjunct al Regimentului Azov a declarat că primii 20 de cetățeni au părăsit uzina.

Printr-o postare făcută pe Twitter a descris întregul proces de evacuare al civililor și a militarilor răniți.

Căpitanul Azovstal a transmis că de la ora șase de dimineață au așteptat sosirea convoiului de evacuare care nu a sosit până la ora 6.25. „Abia la ora șapte am predat 20 de civili care au fost salvați de sub dărâmături. Printre ei au fost femei și copii și sperăm că acești oameni vor merge în direcția convenită”. Și anume Zaporojie, teritoriu aflat sub control ucrainean.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

1000 de civili încă sunt blocați

Discuțiile sunt în desfășurare cu privire la eliberarea celor 1000 de civili încă blocați înăuntru. Printre aceștia se numărăi femei, bătrâni și copii care au nevoie de îngrijiri medicale de urgență.

Căpitanul Svyatoslav Palamar, Azovstal, a spus că nu știu exact de ce nu sunt luați și nu se vorbește deloc despre evacuarea lor în teritoriile aflate sub control. „Subliniez că solicităm garantarea evacuării nu numai a civililor, ci și a militarilor noștri răniți care au nevoie de asistență medicală”.