O supraviețuitoare a Holocaustului a murit într-un subsol din Mariupol

Sursă: Twitter/Auschwitz Memorial
  • Vanda Semyonovna Obiedkova, în vârstă de 91 de ani, şi familia ei s-au mutat într-un subsol atunci când forţele ruseşti au început bombardamentul asupra oraşului portuar din sudul ţării.
  • Fiica ei, Larissa, a declarat că femeia şi-a petrecut ultimele două săptămâni din viaţă îngheţând şi neputând să se ridice în picioare.
  • Obiedkova s-a născut în Mariupol şi avea doar zece ani când naziştii au intrat în oraş în 1941.

O supravieţuitoare a Holocaustului a murit în timp ce se adăpostea de forţele ruseşti în oraşul asediat Mariupol, potrivit Sky News.

Vanda Semyonovna Obiedkova, în vârstă de 91 de ani, şi familia ei s-au mutat într-un subsol atunci când forţele ruseşti au început bombardamentul asupra oraşului portuar din sudul ţării.

Ea a murit pe 4 aprilie, după ce a petrecut săptămâni întregi fără apă sau încălzire.

Fiica ei, Larissa, a declarat că femeia şi-a petrecut ultimele două săptămâni din viaţă îngheţând şi neputând să se ridice în picioare.

Mama nu merita o astfel de moarte„, a declarat ea pentru site-ul Chabad.org.

Larissa a mai spus că familia trăia „ca nişte animale„.

Nu exista apă, nu exista electricitate, nu exista căldură şi era un frig insuportabil„, a spus ea.

La vârsta de 10 ani, Vanda Semyonovna Obiedkova a supraviețuit germanilor ascunzându-se într-un subsol din Mariupol. 81 de ani mai târziu, ea a murit într-un subsol din același oraș, ca victimă a războiului cumplit, ascunzându-se de ruși”, se arată într-o postare pe contul de Twitter al Memorialului Auschwitz.

Obiedkova s-a născut în Mariupol şi avea doar zece ani când naziştii au intrat în oraş în 1941.