• Beasley a declarat că se teme că, în următoarele săptămâni, criza umanitară se va agrava, deoarece Rusia îşi intensifică atacurile în est, potrivit Sky News.
  • Dezvoltarea rapidă a conflictului, în timpul căruia luptele s-au mutat din jurul capitalei spre estul Ucrainei, a făcut dificilă încercarea de a ajunge la ucrainenii vulnerabili, susţine reprezentantul ONU.
  • Programul Alimentar Mondial încearcă să distribuie provizii de alimente în zonele care ar putea fi afectate de lupte.

David Beasley, şeful Programului Alimentar Mondial al ONU a avertizat că oamenii sunt „înfometaţi până la moarte” în oraşul asediat Mariupol, care este supus unor bombardamente intense de săptămâni întregi.

Beasley a declarat că se teme că, în următoarele săptămâni, criza umanitară se va agrava, deoarece Rusia îşi intensifică atacurile în est, potrivit Sky News.

Războiul care a început în februarie „devastează populaţia din Ucraina„, a mai spus acesta, deplângând problemele cu care se confruntă organizaţiile umanitare care încearcă să ajungă la cei aflaţi în nevoie.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Dezvoltarea rapidă a conflictului, în timpul căruia luptele s-au mutat din jurul capitalei spre estul Ucrainei, a făcut dificilă încercarea de a ajunge la ucrainenii vulnerabili, susţine reprezentantul ONU.

Programul Alimentar Mondial încearcă să distribuie provizii de alimente în zonele care ar putea fi afectate de lupte.

Zeci de mi de persoane blocate în Mariupol fără resurse

Mariupol, în sudul ţării, s-a confruntat cu bombardamente neîncetate de la izbucnirea conflictului în februarie. Martorii susţin că mii de oameni se luptă pentru a avea acces la alimente şi apă.

Estimări recente ale Ucrainei susţin că aproximativ 21.000 de civili au fost ucişi în Mariupol.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat la finalul lunii martie că aproximativ un sfert din populație – sau 100.000 de persoane – sunt încă blocate în „condiții inumane”.

BBC spune că de săptămâni întregi, orașul este bombardat aproape fără discriminare. Un raport al Human Rights Watch, publicat luni, a descris orașul ca fiind un „peisaj infernal înghețat, plin de cadavre și clădiri distruse”.