Ocupanții ruși l-au răpit pe directorul centralei nucleare din Zaporojie

Sursă: Mediafax
  • Rușii l-au răpit pe directorul general al centralei din Zaporojie.
  • Nimeni nu știe unde se află în acest moment, a declarat președintele companiei nucleare ucraineană de stat Energoatom, Petro Kotin.
  • Kotin a cerut militarilor ruși și angajaților Rosatom care ocupă ilegal centrala să îl elibereze pe șeful centralei pentru a menține o bună funcționare a centralei nucleare Zaporojie.

Ocupanții ruși l-au reținut pe Ihor Murashov, directorul general al centralei nucleare ucrainene Zaporojie. Petro Kotin, președintele companiei energetice de stat Energoatom, a declarat acest lucru într-o declarație publicată pe canalul Telegram al companiei, relatează Ukrinform.

https://t.me/energoatom_ua/9909

,,La 30 septembrie 2022, în jurul orei 16:00, Igor Murashov, directorul general al centralei nucleare din Zaporojie, a fost reținut de o patrulă a rușilor pe drumul de la centrală spre Energodar. Mașina a fost oprită, el a fost reținut cu forța, legat la ochi și dus spre o destinație necunoscută.

Deocamdată nu există nicio informație despre locul unde se află Igor Murashov sau despre soarta acestuia” , a scris Petro Kotin pe canalul său de Telegram.

Președintele Energoatom precizează că directorul general al centralei este principalul responsabil pentru securitatea nucleară și radiologică a centralei, iar reținerea acestuia reprezintă un pericol pentru funcționarea celei mai mari centrale nucleare din Europa.

Kotin a cerut militarilor ruși și angajaților Rosatom care ocupă ilegal centrala să îl elibereze pe șeful centralei pentru a menține o bună funcționare a centralei nucleare Zaporojie.

De asemenea, el a cerut directorului general al AIEA, Rafael Grossi, și președintelui Asociației Mondiale a Operatorilor Nucleari, Tom Mitchell, să ia toate măsurile pentru a se asigura că Murashov este eliberat imediat din captivitate.