Oficial ucrainean: „Ruşii au deportat aproape 40.000 de persoane din Mariupol în Rusia”

oameni din Mariupol
  • Ruşii au deportat aproape 40.000 de persoane din Mariupol în Rusia sau în regiunile controlate de Rusia, a anunţat primarul oraşului asediat, potrivit CNN.
  • Armata rusă „duce populaţia locală la periferia Rusiei, în Orientul Îndepărtat sau în Siberia, iar acolo îi foloseşte pentru diverse munci”, a adăugat Boichenko. 
  • Armata rusă a atacat, marţi seară, poziţii din oraşul Lvov, situat în vestul Ucrainei.

Ruşii au deportat aproape 40.000 de persoane din Mariupol în Rusia sau în regiunile controlate de Rusia, a anunţat primarul oraşului asediat, potrivit CNN. Forţele ruseşti au deportat aproape 40.000 de persoane din Mariupol în Rusia sau în regiunea separatistă Doneţk, a declarat marţi primarul din Mariupol, Vadym Boichenko, în timpul unui briefing la un centru media.

Am verificat deja listele cu cei care au fost deportaţi din Mariupol în Rusia sau în aşa-numita RPD. Aproape 40.000 de persoane. Acum au început să ascundă aceste liste. Din păcate, nu putem verifica totul în acest moment, dar continuăm munca”, a declarat Boichenko.

Armata rusă „duce populaţia locală la periferia Rusiei, în Orientul Îndepărtat sau în Siberia, iar acolo îi foloseşte pentru diverse munci”, a adăugat Boichenko. Primarul a mai spus că locuitorilor din Mariupol li se eliberează un certificat de relocare şi sunt implicaţi în „munci umilitoare”.

Conform autorităţilor ucrainene, cel puţin patru explozii de amploare au avut loc marţi seară la periferia oraşului Lviv. Primarul oraşului, Andrii Sadovii, a îndemnat populaţia să se adăpostească şi a anunţat că este afectată alimentarea cu electricitate, conform Sky News.

Maksim Koziţki, şeful Comandamentului militar regional, a confirmat lansarea unor atacuri de către armata rusă. „Conform informaţiilor preliminare, au avut loc atacuri cu rachete în regiunea Lviv”, a declarat el, citat de agenţia Ukrinform.

Atacurile ruse sunt rare în regiunea Lviv, astfel că acolo s-au refugiat mulţi ucraineni din alte zone ale ţării invadate de armata rusă.