• Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a verificat 200 de atacuri asupra unor unități sanitare din Ucraina de la începutul războiului.
  • Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că atacurile asupra unităților de asistență medicală „trebuie să înceteze”.
  • Șeful OMS a spus că, în ciuda devastării, a văzut „o rezistență extraordinară” în Ucraina, în timp ce oamenii încearcă să își refacă viața.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a verificat 200 de atacuri asupra unor unități sanitare din Ucraina de la începutul războiului, a declarat marți directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit CNN.

Vorbind de la Kiev, după ce a petrecut două zile în Ucraina, Tedros s-a declarat „profund mișcat” de ceea ce a văzut și a auzit.

Tedros a spus că atacurile asupra unităților de asistență medicală „trebuie să înceteze”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Există un medicament pe care OMS nu îl poate oferi și de care Ucraina are nevoie mai mult decât de oricare altul, și acela este pacea. Așadar, continuăm să facem apel la Federația Rusă să oprească acest război”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tedros a mai declarat că a discutat cu oficialii ucraineni despre situația sanitară din țară și a precizat că OMS va continua să sprijine sistemul de sănătate din Ucraina.

Mesajul meu pentru toți oamenii din Ucraina este că OMS este alături de voi„, a spus el.

Șeful OMS a spus că, în ciuda devastării, a văzut „o rezistență extraordinară” în Ucraina, în timp ce oamenii încearcă să își refacă viața.

Timpul petrecut aici m-a afectat foarte personal. Eu însumi am crescut într-o zonă de război, înțeleg prea bine ce simt oamenii din Ucraina. Cunosc impactul, cunosc la prima mână devastarea războiului și m-am simțit foarte, foarte trist atunci când Rusia a invadat Ucraina„, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.