• Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat 43 de lovituri direcționate asupra spitalelor și instituțiilor medicale din Ucraina.
  • În alte conflicte, unitățile sanitare au fost și ele ținta atacurilor.
  • OMS a raportat 46 de astfel de atacuri în timpul conflictelor armate din Afganistan, Burkina Faso, Republica Democrată Congo, Libia și alte țări.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat 43 de atacuri direcționate asupra spitalelor și instituțiilor medicale din Ucraina.

Directorul executiv al programului OMS pentru situații de urgență medicală, dr. Mike Ryan, spune că atacurile inacceptabile asupra unităților medicale „devin parte din strategia și tactica războiului”.

Sistemul de sănătate din Ucraina se echilibrează la limită. Funcționează eficient, dar trebuie susținut, trebuie asigurat, trebuie să i se ofere instrumentele de bază pentru a salva vieți”, a declarat dr. Mike Ryan.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

În alte conflicte, unitățile sanitare au fost și ele ținta atacurilor. OMS a raportat 46 de astfel de atacuri în timpul conflictelor armate din Afganistan, Burkina Faso, Republica Democrată Congo, Libia și alte țări.