• Organizația Mondială a Sănătății este extrem de îngrijorată că o epidemie de holeră s-ar putea declanșa la Mariupol, orașul ras de ruși de pe fața pământului.
  • Directorul Regional pentru Situații de Urgență al OMS, Dorit Nitzan, a declarat că distrugerea sistemului de alimentare cu apă din Mariupol poate răspândi boli infecțioase, inclusiv holera.
  • Mariupol a înregistrat 14 cazuri de holeră în 2011, în condițiile în care orașul nu era devastat de război.

Organizația Mondială a Sănătății este extrem de îngrijorată că o epidemie de holeră s-ar putea declanșa la Mariupol, orașul ras de ruși de pe fața pământului. Directorul OMS, Dorin Nitzan, a oferit mai multe detalii, conform presei din Ucraina.

„Am primit informații de la organizațiile nonguvernamentale care lucrează acolo că acolo (la Mariupol – n.red.) Pe străzi este doar o mlaștină, iar canalizarea este amestecată cu apa potabilă.

Acesta este un risc uriaș de răspândire a multor infecții, inclusiv holera. Ne amintim că înainte de 2011 au fost cazuri de holeră la Mariupol, iar noi ne pregătim de acest scenariu”, a explicat Nitzan.

Recomandări

ORDINE ÎN PARLAMENT
ÎNCĂLZIREA CLIMEI SCHIMBĂ IERNILE
CE REFORME VOR PARTIDELE
UN „IRON DOME” ROMÂNESC?
TOM CRUISE E PREMIAT
CINE L-A UCIS PE KIRILLOV

Potrivit lui Nitzan, alimentarea cu apă în Mariupol a fost „restaurată parțial”, dar multe conducte au fost distruse.

Directorul Regional al OMS a adăugat că Organizația Mondială a Sănătății pregătește truse și vaccinuri împotriva holerei și cooperează cu alte organizații nonguvernamentale pentru a ajuta rezidenții din teritoriile ocupate.

Consiliul Local din Mariupol a remarcat că armata rusă a distrus cea mai mare parte din oraș, ucigând peste 20.000 de oameni, iar cei care au supraviețuit rămân fără medicamente, electricitate, apă și hrană suficientă.

Autoritățile ucrainene susțin că orașul va fi predat cecenilor, care vor face ordine după bunul plac în rândul populației nesupuse, prin forță.