• Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a vorbit cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov și a cerut din nou încetarea focului.
  • În schimb, Rusia a insistat ca Occidentul să nu mai dea arme Ucrainei.
  • Lavrov spune că astfel de gesturi nu vor avea un rezultat pozitiv.

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a vorbit cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov și a cerut din nou încetarea focului.

Rusia a insistat ca Occidentul să nu mai dea arme Ucrainei, în condițiile în care americanii au anunțat un transport uriaș de armament.

Lavrov spune că astfel de gesturi nu vor avea un rezultat pozitiv.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Modul în care delegația ucraineană și președintele Zelenski s-au comportat în timpul discuțiilor, negând că au primit noi propuneri în urmă cu o săptămână, fără a vorbi măcar o dată despre asta, dezamăgește. Aparent, nu sunt foarte interesați de discuții. Se bazează pe o promisiune a celor care caută să împiedice Rusia să câștige și pe cei care caută să cucerească și să distrugă Rusia, care vor continua această politică de furnizare de arme străine Ucrainei în cantități mari. Dacă va continua, atunci, desigur, negocierile nu vor avea niciun fel de rezultat, dar, repet încă o dată că ne angajăm pentru o soluție negociată”, a declarat ministrul de Externe din Rusia, Serghei Lavrov.

Organizația Națiunilor Unite are însă o soluție pentru încetarea conflictului.

Înțeleg că Federația Rusă are multe nemulțumiri. Dar Carta ONU prevede un număr mare de mecanisme prin care pot fi abordate nemulțumirile, și anume cu recurgerea la Curtea Internațională de Justiție sau la alte mecanisme, dacă toate celelalte, prevăzute în cartă, eșuează”, a spus secretarul general al ONU, Antonio Guterres.