• Peste 4.000 de persoane au fost reţinute în Rusia până în prezent, în timp ce protestele anti-război intră în a patra zi, potrivit unui grup de monitorizare independent.
  • Peste 100.000 de persoane au ieșit duminică pe străzile capitalei Germaniei, Berlin, pentru a manifesta împotriva războiului din Ucraina, în urma invaziei rusești.

Peste 4.000 de persoane au fost reţinute în Rusia până în prezent, în timp ce protestele anti-război intră în a patra zi, potrivit unui grup de monitorizare independent.

Autorităţile ruse au reţinut în total 4.124 de persoane pentru participarea la proteste antirăzboi neautorizate în întreaga ţară, de când Kremlinul a ordonat invazia Ucrainei, a declarat duminică site-ul independent de monitorizare OVD-Info, citat de CNN.

Doar duminică, până la 17.50, ora Moscovei (16.50, ora României), 1.002 persoane fuseseră reţinute pentru proteste în 44 de oraşe din întreaga ţară, a mai informat OVD-Info. Numai în Moscova au fost reţinute 484 de persoane.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Conform legislaţiei ruse, demonstraţiile de amploare necesită solicitarea de autorizaţii, iar cererile trebuie depuse cu cel mult 15, dar nu mai puţin de 10 zile înainte de eveniment.

Amenzi mari – şi în unele cazuri chiar închisoare – pot fi aplicate celor care protestează fără permisiune.

Persoanele fizice au voie să organizeze „pichetări simple”, care sunt proteste individuale, dar nu este neobişnuit ca oamenii să fie reţinuţi şi pentru acestea.

Joi, Comitetul de Investigaţii al Rusiei a avertizat că participarea la orice protest împotriva războiului este ilegală. De asemenea, a declarat că infracţiunile ar putea fi înscrise în cazierul judiciar al participanţilor, ceea ce ar „lăsa un semn asupra viitorului persoanei”.

100.000 DE PERSOANE PROTESTEAZĂ LA BERLIN.

Peste 100.000 de persoane au ieșit duminică pe străzile capitalei Germaniei, Berlin, pentru a manifesta împotriva războiului din Ucraina, în urma invaziei rusești. Demonstranții purtau steaguri ucrainene și bannere cu mesaje precum „Opriți războiul”, „Opriți toate magazinele lui Putin” și „Solidaritate cu Ucraina”.