• Putin a declarat, miercuri, că Rusia va cere plata pentru livările de gaze în ruble din ţările pe care le consideră „neprietenoase”.
  • Ordinul preşedintelui rus nu se aplică producătorului independent de gaze Novatek.
  • Preşedintele rus, Vladimir Putin, a instruit gigantul energetic de stat rus Gazprom să accepte plata în ruble.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, a anunțat că Vladimir Putin, președintele Rusiei, nu se va întâlni cu Zelensky după discuțiile delegațiilor de la Istanbul. De asemenea, oficialul de la Kremlin susține că Rusia nu va furniza gaz gratuit dacă europenii refuză să plătească combustibilul în ruble.

„Rusia nu se teme să publice interviul lui Zelensky acordat corespondenților rusi, dar Roskomnadzor trebuie să verifice materialul pentru a se asigura ca se respecta legislația țării”, a transmis Dmitri Peskov.

Gazprom a fost instruit de către preşedintele rus să accepte plata în ruble. În decurs de o săptămână, sau mai degrabă, în cele patru zile rămase, Gazprom ar trebui (…) să dezvolte un sistem despre cum se poate face acest lucru din punct de vedere tehnic şi logistic”, a precizat Peskov, vineri, când a fost întrebat în cadrul unei conferinţe telefonice cu reporterii dacă Rusia va continua să furnizeze gaze către UE în cazul în care statele europene refuză să plătească în ruble.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ