Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei se vor deplasa la Kiev pentru a-și arăta susținerea

  • Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei se vor deplasa la Kiev, capitala ucraineană fiind ţinta atacurilor ruseşti.
  • Misiunea este una de susţinere din partea Uniunii Europene, aceştia fiind primii lideri europeni care merg la Kiev. Marţi, două persoane au murit în urma unor bombardamente în Kiev.
  • Cei trei lideri merg cu trenul spre Kiev unde se vor întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Reuters.

Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei se vor îndrepta, marţi, spre Kiev, care este ţinta atacurilor aeriene ruseşti, în cadrul unei misiuni de susţinere din partea Uniunii Europene, potrivit Sky News.

Cei trei lideri merg cu trenul spre Kiev unde se vor întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Reuters.

Un consilier al premierului polonez a declarat, de asemenea, că liderii europeni vor prezenta un pachet de ajutor pentru Ucraina.

La rândul său, Petr Fiala, a scris pe Twitter, că va fi însoţit de premierul polonez Mateusz Morawiecki şi de cel sloven Janez Janša.

„Astăzi, împreună cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, cu vicepremierul Jarosław Kaczyński şi cu prim-ministrul Sloveniei, Janez Janša, vom merge la Kiev, în calitate de reprezentanţi ai Consiliului European, pentru a ne întâlni cu preşedintele ZelenskI şi cu prim-ministrul Shmyhal”, scrie Fiala.

Bombardamentele au lovit în mare parte periferia capitalei, iar ofensiva Rusiei se apropie din ce în ce mai mult de centrul Kievului.

Doar marţi, cel puţin două persoane au murit în timpul bombardamentelor ruseşti care au lovit o clădire rezidenţială din districtul Svyatoshynskyi, declanşând un incendiu uriaş în timpul nopţii. Se pare că alte 35 de persoane au fost salvate din bloc.