• Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a cerut o anchetă internaţională în ceea ce oficialul a numit un „genocid” al trupelor ruse în Ucraina.
  • Propunem o comisie internaţională care să investigheze această crimă, acest genocid”, a spus el, referindu-se la uciderea civililor din Bucha.
  • În România, preşedintele Iohannis a cerut ca justiţia internaţională să reacţioneze.

Varşovia este una dintre cele mai vocale capitale europene în legătură cu războiul din Ucraina. Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki a cerut o anchetă internaţională în ceea ce oficialul a numit un „genocid” al trupelor ruse în Ucraina.

Propunem o comisie internaţională care să investigheze această crimă, acest genocid”, a spus el, referindu-se la uciderea civililor din Bucha.

„Avem nevoie de o astfel de comisie, sacă vrem să aflăm adevărul despre amploarea crimelor fasciste comise de Rusia”, a afirmat premierul Poloniei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Uniunea Europeană condamnă în cei mai fermi termeni atrocităţile comise de forţele armate ruse într-un număr de oraşe ucrainene ocupate, care acum au fost eliberate”, a afirmat înaltul reprezentant al UE pentru politica externă, Josep Borrell, într-o notă.

„UE va continua să sprijine puternic Ucraina şi va avansa de urgenţă în elaborarea de noi sancţiuni împotriva Rusiei”, a precizat oficialul.

În România, preşedintele Iohannis a cerut ca justiţia internaţională să reacţioneze.