• Premierul ucrainean a spus că planul de redresare al Ucrainei are trei faze.
  • Infrastructura ucraineană a suferit daune directe de peste 100 de miliarde de dolari în urma invaziei Rusiei.
  • Shmygal a adăugat că guvernul ucrainean crede că o sursă cheie de finanțare pentru planul de redresare ar trebui să fie activele confiscate de la oligarhii ruși.

Ucraina are nevoie de 750 de miliarde de dolari pentru un plan de redresare în trei etape în urma invaziei Rusiei, a declarat luni premierul său. De asemenea, Denys Shmygal a declarat la Conferința de redresare a Ucrainei, găzduită de Elveția, că infrastructura ucraineană a suferit daune directe de peste 100 de miliarde de dolari în urma invaziei Rusiei.

„Astăzi, pierderile directe de infrastructură ale Ucrainei se ridică la peste 100 de miliarde de dolari”, a spus el. „Cine va plăti pentru planul de reînnoire, care este deja evaluat la 750 de miliarde de dolari?”.

Premierul Ucrainei a adăugat că guvernul ucrainean crede că o sursă cheie de finanțare pentru planul de redresare ar trebui să fie activele confiscate de la oligarhii ruși.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

El a spus că planul de redresare al Ucrainei are trei faze: O primă axată pe repararea lucrurilor care contează pentru viața de zi cu zi a oamenilor, cum ar fi aprovizionarea cu apă, care este în curs de desfășurare, o componentă de „redresare rapidă” care va fi lansată imediat ce se vor încheia luptele, inclusiv proiecte temporare de locuințe, spitale și școli, și una care vizează transformarea țării pe termen lung.