• Președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat că Putin se află „într-o formă mai bună ca niciodată”, în ciuda felului în care a fost numit de către unii dintre liderii și premierii de stat.
  • Premierul britanic Boris Johnson a sugerat că Putin este „irațional”, iar premierul olandez Mark Rutte l-a descris ca fiind „total paranoic”.
  • Lukașenko a respins ideea că Putin, care are 69 de ani, nu se află la apogeul puterilor sale.

Președintele rus Vladimir Putin este sănătos, întreg la minte și „într-o formă mai bună ca niciodată”, a declarat aliatul său apropiat, președintele belarus Alexander Lukașenko, într-un interviu acordat postului de televiziune japonez TBS.

El și cu mine nu ne-am întâlnit doar în calitate de șefi de stat, suntem în relații de prietenie. Sunt absolut la curent cu toate detaliile sale, în măsura în care este posibil, atât de stat, cât și personale„, a declarat Lukașenko într-o înregistrare a interviului împărtășită de agenția de presă de stat BelTA, infromează Reuters.

Rusia a folosit teritoriul belarus ca punct de pregătire pentru invazia sa în Ucraina la 24 februarie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Liderii occidentali au sugerat că Putin a făcut o eroare de calcul costisitoare prin lansarea asaltului militar asupra Ucrainei, unde forțele rusești au suferit pierderi grele, iar avansul lor a stagnat în mare parte în ciuda superiorității lor aparente.

Premierul britanic Boris Johnson a sugerat că Putin este „irațional”, iar premierul olandez Mark Rutte l-a descris ca fiind „total paranoic”.

Dar Lukașenko a respins ideea că Putin, care are 69 de ani, nu se află la apogeul puterilor sale.

Occidentul, și voi, ar trebui să vă scoateți din cap această prostie, această ficțiune. Putin este absolut în formă, este mai în formă ca niciodată … Este o persoană complet sănătoasă, sănătoasă, sănătoasă din punct de vedere fizic – este un atlet„, i-a spus el intervievatorului.

Lukașenko a deplâns, de asemenea, destrămarea Uniunii Sovietice în 1991. Tema este una pe care Putin a discutat-o frecvent, nu în ultimul rând atunci când a sugerat în discursurile de dinaintea invaziei că Ucraina este o construcție artificială și o „parte inalienabilă” a istoriei și culturii ruse.

Prăbușirea Uniunii Sovietice este o tragedie. Dacă Uniunea Sovietică ar fi supraviețuit până în prezent, am fi putut evita tot felul de conflicte în lume…„, a declarat Lukașenko, potrivit Reuters.

Acesta a acuzat SUA de monopolizarea planetei.

Cât timp a existat URSS, lumea era multipolară și un pol îl echilibra pe celălalt. Acum, motivul pentru ceea ce se întâmplă în lume este unipolaritatea – monopolizarea planetei noastre de către Statele Unite ale Americii”, a declarat liderul belarus Alexander Lukașenko.