• Președintele indonezian, Joko Widodo, i-a invitat pe Vladimir Putin și pe Volodimir Zelenski la Summitul G20 din luna noiembrie și a confirmat prezența lui Putin.
  • Widodo a respins vineri cererea de a furniza arme Ucrainei.
  • Joko Widodo i-a îndemnat pe Putin și Zelenski să pună capăt războiului cât mai curând.

Președintele Indoneziei, Joko Widodo, a respins vineri cererea de a furniza arme Ucrainei. Asta, pentru că ar încălca prevederile constituționale.

În același timp, președintele indonezian i-a invitat pe Vladimir Putin și pe Volodimir Zelenski la Summitul G20 din luna noiembrie și a confirmat prezența lui Putin.

Iar pentru a da de înțeles că este alături de Ucraina, Joko a purtat o discuție telefonică cu Zelenski.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA

Când vine vorba de redresarea economică mondială există două lucruri mari care o afectează în acest moment și anume pandemia COVID-19 și războiul din Ucraina. În acest context, într-o conversație telefonică de ieri, l-am invitat pe președintele Zelenski să participe la summitul G-20”, a declarat președintele indonezian Joko Widodo.

Widodo i-a îndemnat pe Putin și Zelenski să pună capăt războiului cât mai curând.

Cu toate acestea, transmit disponibilitatea Indoneziei de a furniza asistență umanitară. Transmit speranța că războiul poate fi oprit imediat și că poate fi propusă o soluție pașnică prin negocieri”, a spus liderul Indoneziei.