• Sesiunea de marți a Consiliului de Securitate urmează să ia în considerare acuzațiile ucrainenilor privind uciderea civililor de către soldații ruși la Bucha, în urma descoperirii a sute de cadavre, unele legate și împușcate de la mică distanță.
  • Rusia a negat acuzațiile, calificându-le drept „provocări” și spune că va prezenta Consiliului de Securitate „dovezi” că forțele sale nu au fost implicate în atrocități.
  • Liderul ucrainean a vorbit, deja, prin legături video inclusiv în Congresul SUA, Parlamentul britanic și Parlamentul European.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat că se va adresa, marți, Consiliului de Securitate al ONU, informează Reuters.

Sesiunea de marți a Consiliului de Securitate urmează să ia în considerare acuzațiile ucrainenilor privind uciderea civililor de către soldații ruși la Bucha, la nord-vest de Kiev, în urma descoperirii a sute de cadavre, unele legate și împușcate de la mică distanță.

Rusia a negat categoric acuzațiile, calificându-le drept „provocări” și spune că va prezenta Consiliului de Securitate „dovezi” că forțele sale nu au fost implicate în atrocități.

Recomandări

HALEY VOTES FOR TRUMP
„PREGĂTIȚI-VĂ!”
NETANYAHU: VOM ELIMINA HAMAS
DOR DE DUCĂ
BRITANICII SE PREGĂTESC DE ALEGERI
PUTIN EXTINDE RĂZBOIUL HIBRID

Liderul ucrainean a vorbit deja prin legături video inclusiv în Congresul SUA, Parlamentul britanic și Parlamentul European.

„Aș dori să subliniez faptul că suntem interesați de o anchetă cât mai completă și mai transparentă, ale cărei rezultate vor fi cunoscute și explicate întregii comunități internaționale”, a spus Zelenski în discursul său video de marți dimineața.