• Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat legea activelor digitale şi a „legalizat” piaţa crypto din Ucraina.
  • Piaţa va fi reglementată de către Comisia Naţională pentru Bursă şi Valori Mobiliare.
  • Ucraina a primit până acum cel puţin 100 de milioane de dolari în donaţii crypto în ultimele trei săptămâni, de la diferiţi oameni care vor să sprijine atât eforturile umanitare, cât şi eforturile militare ale ţării.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat legea activelor digitale şi a „legalizat” piaţa crypto din Ucraina, în contextul în care ucrainenii au primit donaţii semnificative sub formă de criptomonede de la începutul invaziei lui Vladimir Putin, potrivit CoinDesk.

Legea clarifică statutul legal al activelor digitale, modul în care acestea sunt clasificate, în timp ce reglementează utilizarea acestora. Totodată, această lege vine cu cerinţa ca furnizorii de servicii crypto să fie înregistraţi, a transmis Ministerul Transformării Digitale, miercuri.

Legea Serviciilor Cloud, care va crește eficiența utilizării resurselor statului, stimulează introducerea inovațiilor în autoritățile publice și reglementează utilizarea tehnologiilor cloud.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Introducerea sistemului de servicii cloud va permite: reducerea sarcinii asupra agențiilor guvernamentale responsabile cu protecția informațiilor, reducerea riscurilor de corupție în achiziționarea de echipamente, reducerea semnificativă a cheltuielilor bugetare și va accelera introducerea inovațiilor la nivelul autoritățile publice.

Legea Activelor Virtuale va permite lansarea unei piețe legale a activelor virtuale în Ucraina. Aceasta este o sarcină extrem de importantă și responsabilă în stadiul actual de dezvoltare a economiei ucrainene, având în vedere importanța integrării acesteia în comunitatea economică europeană și mondială.

Legea reglementează următoarele aspecte: cadrul legal al pieței activelor virtuale și a participanților acesteia, statutul juridic al bunurilor virtuale ca obiect al drepturilor civile, raporturile de drept civil dintre persoane fizice și juridice care iau naștere în procesul de utilizare a activelor virtuale, determinarea statutului juridic al participanților la piață și al utilizatorilor în domeniul activelor virtuale, stabilirea principiilor de bază ale politicii de stat în domeniul activelor virtuale și controlul pieței activelor virtuale.

Piaţa va fi reglementată de către Comisia Naţională pentru Bursă şi Valori Mobiliare. În continuare, platformele de exchange vor putea opera într-un cadru legal, iar băncile vor trebui să le deschidă conturi, a anunţat ministerul într-o postare pe Twitter.

Ucraina a primit până acum cel puţin 100 de milioane de dolari în donaţii crypto în ultimele trei săptămâni, de la diferiţi oameni care vor să sprijine atât eforturile umanitare, cât şi eforturile militare ale ţării care se apără în faţa invaziei lui Vladimir Putin.

Peste 54 de milioane de dolari au fost strânşi de la începutul războiului prin intermediul unei platforme care a fost dezvoltată de Ministerul pentru Transformare Digitală în parteneriat cu platformele de exchange FTX şi Kuna şi platforma de staking Everstake.

Legea care legalizează activele digitale în Ucraina a fost aprobată în Parlament în data de 17 februarie, după ce preşedintele Volodimir Zelenski a respins o variantă anterioară, aprobată în septembrie 2021.  

Ministerul de Finanţe din Ucraina lucrează la o serie de amendamente pentru Codul Fiscal şi Codul Civil astfel încât piaţa pentru active digitale să fie lansată cu adevărat, conform unor declaraţii oficiale.